sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Öljyvärimaalaus “Ahven ongintaa” – Oil painting “Perch angling”

Tämä maalausaihe on viime kesältä kun Teuvon kanssa käytiin kuvausreissulla Vihteljärvellä. Silloin ei aihe ollut vielä mielessä muuten olisimme lavastaneet maalauksen onkijan kuvaan. Nyt se piti löytää muualta. Merikarvian kuvista löytyi ihan vahingossa kuva Teuvosta josta sain muokattua maalaukseeni onkijan. Kuva piti vielä kääntää peilikuvaksi niin siinäpä hyvä onkija aihe.

1217

Aihe on luonnosteltu akryylillä (ultramariini) okran sävyiselle kiilapuille pingotetulle pellavakankaalle. Maalauskankaana käytän Belgialaista Claessens tehtaan valmiiksi pohjustettua pellavakangasta. Se on erittäin lujaa ja kestävää eikä haperru vuosikymmenten saatossa kuten puuvillakankaat.

 

1209

Luonnoksen päälle on ennen öljymaalausta ruiskutettava välivernissa öljyvärin tarttumisen varmistamiseksi. 

1210 

1211

1213

Tässä vaiheessa maalaus saa kuivua jonka jälkeen siihen ruiskutetaan välivernissa. Sitten lasuuritekniikalla korostetaan vastavärein varjopaikkoja jolla haetaan maalaukseen lisää syvyyttä.

1214

Osa suurennos maalauksesta.

1216

Paras siveltimien puhdistusaine on Havun mäntysuopaneste, aito luonnontuote joka ei ärsytä ihoa eikä tuoksu.

kuva217

Itse pidän siveltimet nesteessä ovat heti valmiina maalausta varten, puhdistus vain sitä ennen rättiin. Joskus ne kuitenkin unohtuvat sinne niin pitkäksi aikaan että varsi lahoaa poikki.

1218

Maalausnesteestä kun jättää Dammarvernissan pois ja käyttää hajutonta tärpättiä niin työtilassa ei ole pahaa hajua. Puolet hajutonta tärpättiä ja puolet pellavaöljyä. Vanhoista vitamiinipurkeista saa puukolla leikkaamalla hyvän kipan maalausnesteelle jonka voi lopuksi laittaa ongelmajätteisiin.

1220

4 kommenttia:

  1. Kun ei itse saisi mitään aikaiseksi maalaamisessa ei voi kuin ihailla taitoasi. Hieno taulu !

    VastaaPoista
  2. Kauniita tauluja! Nuo "Puutarhassa" ja "Kesäaamu Myllykoskella" kolahtivat varsinkin. Osaispas tuon taidon...

    VastaaPoista