maanantai 4. kesäkuuta 2012

Itella palvelee taiteilijaa.

Nykyisillä bensanhinnoilla kannattaa miettiä viekö taulut itse perille näyttelyihin vai antaako Itellan toimittaa ne vastaanottajan ovelle. Lähetin tänään kuusi kappaletta tauluja Leporannan Taidekeskuksen kesänäyttelyyn Längelmäelle. Paketti painoi 15 kg ja maksoi vastaanottajan ovelle toimitettuna 29,35 €. Vastaavasti itse vietynä näyttelypaikalle omalla autolla olisi maksanut 228 €.

 

70

Köyhälle taiteilijalle tuo 30 euroa on niin suuri raha että ajattelin mainostaa koko rahan edestä  Leporannan kesänäyttelyä ja omaa verkkokauppaani. Itellalla kun ei ole mitään säädöksiä miltä paketti saa näyttää. Tämän jälkeen rupeavat varmaan myymään mainostilaa pakettien kyljestä.

71

Itella on myös keksinyt oivan keinon hallita työvoimakuluja palvellen samalla yrittäjiä. Pakettikortin voi luoda kotona valmiiksi punniten ja mitaten paketin, minkä jälkeen se tulostetaan kotikoneella ja lätätään paketin kylkeen. Paketin voi tämän jälkeen jättää Postipaikan tiskille ilman että pitää odottaa koska se Siwan kassa ehtii palvelemaan Postin asiakkaita.

73

 

72

Leporannan Taidekeskukseen Längelmäelle tulee matkaa omalla autolla noin 379 km, bensaa 9000 Saabi vie sillä matkalla noin 32 litraa, euroissa jotain 53 €.  Ajoaikaa menee noin  viisi tuntia. Kirjanpitäjäni veloittaa minulta 35€/h eli kyllä taiteilijan pitää saman laskea kuluikseen. Aikaa rahassa kuluu siis 175 €. Polttoainekulut ja aika yhteensä 228 euroa. Eväitä tai muuta ruokailua ei ole laskettu kuluiksi koska verottaja sallii yrittäjän vähentää matkalta puolipäivärahan.

Itellaa käyttämällä taulujen saaminen näyttelyyn on edullisinta, tosin silloin taiteilija on monta elämystä köyhempi, komeat maisemat matkalta jää näkemäti ja toisten taiteilijoiden teoksia saa katsella vain facebookissa ym. 

1 kommentti: