torstai 17. toukokuuta 2012

Pari uutta Canvastaulua.

Canvastaulut ovat vakiintuneet suosituiksi sisustustauluiksi varsinkin nuorten keskuudessa eikä ihme onhan canvasten hinta vain murto-osa aidon öljyvärimaalauksen hinnasta. Netistä löytyy kymmenittäin canvastauluja myyviä kauppoja.

Itse olen myös useamman vuoden vedostanut maalaamistani tauluista vedoksia kankaalle. Puhun tässä tapauksessa vedoksista koska työssä tehdään monenlaisia värin säätöjä ja muokkauksia, ja valmiista työstä otetaan lukuisia koevedoksia ennen kuin hyväksyn valmiin työn. Kangas jolle työ vedostetaan on tähän tapaukseen valmistettua vahvaa ja laadukasta taidekangasta. Kun työ on vedostettu kankaalle se saa rauhassa kuivua minkä jälkeen sen päälle laitetaan siveltimellä pari  kerrosta UV- suojan omaavaa taululakkaa. Kun lakka on kuivunut kangas pingotetaan kotimaiselle kiilapuille ja kiristetään kevyesti kiilojen avulla. Tämän jälkeen työhön sivelleen vielä kaksi kerrosta samaa UV-suoja lakkaa.

Näin valmistettuna Canvastaulu kestää vuosikymmeniä ja UV- suojalakka suojaa työtä valolta ja ilmansaasteilta. Jos työ jossain vaiheessa on tarpeen puhdistaa sen pintaa voidaan pyyhkiä kostealla puuvillaliinalla.

 

183 

“Syysilta Matalakoskella”  Digitaalinen pigmenttivedos taidekankaalle taulun koko 59,5 x 84,5 kuvan koko 50 x 75,  hinta 350 € .  Vastaavan kokoisen öljyvärimaalauksen hinta on noin 1800 €.

 

180

 

181

Ennen pingottamista kiilapuille työ lakataan UV-suojan omaavalla taululakalla kahteen kertaan. Tässä märkä lakkaus kiiltelee voimakkaasti. Kuivuttuaan lakka on kauniin kiiltävä ja syventää värejä sopivasti, varsinkin tummat sävyt saavat työssä syvyyttä lisää.

182

 

184

Valmis työ lakattuna, pingotettuna kiilapuille ja kehystettynä, valmiina ripustettavaksi seinälle.

1 kommentti:

  1. Vau, upeita tauluja sulla täällä! Itse suunnittelen juuri canvastaulun tilaamista omista valokuvista. Niinkuin sanoit, suosittua erityisesti nuorten keskuudessa koska ovat niin halpoja sisustuselementtejä.

    VastaaPoista