tiistai 12. huhtikuuta 2011

Uusia kehysmalleja - New frame models - Nuevos modelos de marco - Ny ramme modeller - Neuer Rahmen Modelle - Nuovo telaio modelli - Новые модели рамка

Blogini nimi on Markun taidetta. Blogipäivitykset eivät ole nimestä päätellen pitkään aikaan liipanneetkaan läheltä taidetta. Tänään on kuitenkin pakko päivittää ihan työasioita. Kehystämöni kehysmalleista osa on Espanjalaisen Lopez tehtaan tuotantoa ja tänään kyseisen tehtaan Suomen edustaja Pertti Nyman Helsingistä poikkesi esittelemään uutta kehysmallistoa. Perustin kehystämöni v.1993 ja Pertti on pitkäaikaisempia edustajia joka on käynyt säännöllisesti esittelemässä uusimpia eurooppalaisia kehyslista uutuuksia.

Pertti Nymanin edustukseen kuului alussa vain Lopez tehtaan mallisto, vuosien varrella mallisto on kasvanut  muidenkin eurooppalaisten tehtaiden kehysvalikoimalla. Pertti perusti oman yrityksen La Ventana jonka mallistosta löytyy Lopezin,Vivanin, Carcian ja Alborin kehysmalleja.

 

860


Edustajalla on paljon laukkuja jotka sisältävät satoja erilaisia kehyslistamalleja.

 

859


Pertti Nymanin oman La Ventanan kehysmallit esittelyssä ja esittelylaukuista löytyy vielä lisää kymmeniä hienoja uusia malleja.

 

Kehystehtailla on kehyslistavalikoimistaan painettu kehysmallikuvastot joita jaetaan kaikille kehysten jälleenmyyjille.

863

861

Albor tehtaan kuvasto on kovin tyylikäs ja painettu
erittäin laadukkaalle ja värejä hyvin toistavalle kiiltävälle paperille. Kuvaston visuaalisuuteen on panostettu paljon koska osa listamalleista esitellään kehystettynä erilaisten graafisten taideteosten kanssa.

___________________________________________________________________________________________Yleistä Suomen kehyslistateollisuudesta.

Tämä suuri  komea nahkakansilla varustettu kehyslistakuvasto kuuluu suomen johtavalle WERNER
kehystehtaalle joka sijaitsee Tammisaaressa ja on toiminut vuodesta 1929.
Omaan kehysvalikoimaani kuuluu myös osa Wernerin listavalikoimaa. Wernerin listat valmistetaan suomessa, suomalaisesta puusta ja laatu on kehyslistojen parhaimmasta päästä, samoin kuin hintakin joka on yleensä kaksinkertainen, joskus jopa kolminkertainen verrattuna eurooppalaiseen mallistoon.

 862

Suomalainen kehyslistateollisuus joutui taiteilijoiden kanssa suuriin vaikeuksiin 1990 luvun alun myötä. Koko taidekauppa hiljentyi ja jatkoa tuli kun valtio toi taidealan liikevaihtoverolliseksi ( nykyinen arvonlisävero)

Tämä ei vielä vaikuttanut suomalaiseen kehyslistatuotantoon tappavasti vaan vasta lamaa seurannut kehyslistojen tuonti Euroopasta. Suomalainen kehystäjä ja taiteilija sai taiteeseen modernia eurooppalaista  kehysmallia. Johon suomalainen kehyslistateollisuus ei pystynyt vastaamaan niin hinnan kuin listamallien suunnittelunkaan osalta.

Suomalaiset kehyslistamallit olivat auttamattomasti vanhentuneita ja kalliita verrattuina eurooppalaisiin . Suomessa ei osattu panostaa  moderniin suunnitteluun ja kehitykseen. Seurattiin ainoastaan työvoimakuluja ja niiden kehitystä vuosien varrella. Tästä syystä pieniä kehystehtaita lopetti toimintansa tai vaihtoi omistajaa.

Taidekehysmarkkinoita ja toimintaa Suomessa ohjaa ja johtaa Taidekehystäjät ry.
http://www.taidekehystajat.fi/
Taidekehystäjien sivuilta löytyvät suomalaiset kehystämöt sekä kehyslistoja valmistavat tehtaat ja jälleenmyyjät.

864 
865 12.4.2011 Tiedotteet: Hyvää uutta vuotta 2011, ei kovin ajankohtainen mutta kuvastaa ehkä kehysalalla vallitsevaa hiljaiseloa.
 http://www.taidekehystajat.fi/

2 kommenttia:

 1. A painting needs a frame...and often matting to set it off...to put the finishing touch on the art! Here in the USA it's so expensive to have it done professionally by a frame shop!

  VastaaPoista
 2. That is a very good tip particularly to those new to the blogosphere.
  Short but very precise information… Thanks for sharing this one.

  A must read post!
  http://pemasaraninternet.webs.com/apps/blog/show/23831378-how-to-pick-the-coolest-iphone-5-cases

  VastaaPoista