lauantai 2. huhtikuuta 2011

Uusi objektiivi tilauksessa - New lens order

Katselin vanhoja keväisiä kuvia, kun löysin 8.4.2009 kansion jossa oli kuvia joutsenista ja kurjista. Tilanteesta olisi saanut hienoja kuvia kun olisi ollut kunnon zoomi. Jo viikko sitten kävin kuolaamassa Anttilan verkkokaupassa  ja eilen sitten laitoin tilaukseen Canon, EF 70-300mm f 4-4,5 IS USM. Eräällä sivustolla oli 15 kommenttia käyttökokemuksista joissa kehuttiin hinta-laatusuhdetta, eikä mitään erityisen huonoa kokemusta ollut kenelläkään.

Jos jollakulla teistä on käytössä tilaamani objektiivi olisi mukava kuulla kokemuksianne.

 
814
Tämä kuva  on otettu Canonin EFS 17-55mm 2.8 IS USM
 
815
     Canon, EF 70-300mm f 4-5.6 IS USM
  ____________________________________

Nämä kuvat on otettu Canonin EFS 17-55mm 2.8 IS USM
813

816

817

Digikuva-lehden testivoittaja 2/2006
EF 70-300 mm F 4 - 5.6 IS USM -objektiivin tehokas kolmen arvon kuvanvakaintekniikka tekee objektiivista ihanteellisen vähäisessä valaistuksessa ja pitkillä valotusajoilla kuvaamiseen.
Ominaisuudet

  • Tehokas ja edullinen
  • Kolmen arvon kuvanvakain
  • UD-linssielementti parantaa kuvanlaatua
  • Super Spectra -pinnoite ehkäisee haamukuvia ja heijastumia
  • Pyöreä himmenninaukko pehmentää taustaa
  • Nopea ja hiljainen automaattitarkennus
Kattava polttovälialue
Monipuolinen, mutta edullinen EF 70-300 mm F 4 - 5.6 IS USM sopii erinomaisesti luonto- ja urheilukuvaajille, jotka haluavat ottaa laadukkaita kuvia käsivaralta. Kun objektiivi kiinnitetään kameraan, jossa on APS-C-kokoinen kenno, sen polttoväli vastaa suurin piirtein kinofilmikameran 112 - 480 mm:n polttoväliä.

Kuvanvakain
EF 70-300mm F 4 - 5.6 IS USM:ssä on Canonin kolmen arvon kuvanvakain. Kuvanvakain mahdollistaa jopa kolme askelta pidemmän valotusajan käyttämisen käsivaralta kuvattaessa, ilman että kuvasta tulee epätarkka. Siksi se sopii hyvin heikossa valaistuksessa ja käsivaralta kuvaamiseen. Kuvanvakaimen tila 2 kytkee vaakasuuntaisen vakaamisen pois toiminnasta. Tällöin vain haitallinen pystysuora tärähtely korjautuu ja panorointi on edelleen joustavaa sekä helppoa. Toimintatila 1 sen sijaan korjaa tärähtelyt kaikkiin suuntiin.Kuvanvakain sopii erinomaisesti vähäisessä valossa, nopean toiminnan, -ja liikkuvista ajoneuvoista kuvaamiseen. Kun kamera kiinnitetään jalustaan, kuvanvakain kytkeytyy automaattisesti pois käytöstä.

UD-linssielementit
UD-lasista valmistettu linssielementti korjaa kromaattiset poikkeamat, jolloin kuvat ovat tarkkoja ja niissä on puhtaat värit sekä hyvä kontrasti koko zoomin polttovälialueella. Ääriviivoissa ei myöskään esiinny merkittävää värisiirtymää. Linssielementeissä on käytetty vain lyijytöntä lasia.

Super Spectra -pinnoite
Linssien optimoidut Super Spectra -pinnoitteet vähentävät tehokkaasti heijastumia ja haamukuvia, joille digitaalikamerat ovat alttiita kuvakennojen kirkkaan pinnan takia. Linssipinnoite parantaa myös väritasapainoa ja terävöittää kontrastia.

Taustan pehmennys
Pyöreä himmenninaukko pehmentää taustaa kauniisti ja tasaisesti, kun kohde halutaan erottaa taustasta käyttämällä suurta himmenninaukkoa.
Nopea automaattitarkennus
Objektiivin Micro USM -ultraäänimoottori käyttää ultraäänitaajuudella tapahtuvaa värähtelyä, jonka ansiosta tarkennus on nopeaa ja lähes äänetöntä. Hyvä pitovoima takaa, ettei ylivärähtelyä esiinny. Nopea prosessori ja optimoitu AF-algoritmi tekevät automaattitarkennuksesta ihmissilmää nopeamman.


1 kommentti:

  1. Magnifiques photos, je n'ai pas ce matériel photographique! c'est vrai que tu obtiens d'excellents clichés! bon dimanche

    VastaaPoista