lauantai 13. marraskuuta 2010

Durable and beautiful lacquer coating to a canvas painting. Part two

Eilen laitoin juttua taulun lakkausongelmista ja nyt vähän lisää. Lakkaus onnistui tänään aika hyvin, tarkkana pitää olla ja vaaditaan useampia kerroksia eri ohenteilla ennen kuin on hyvä. Sen verran voin kertoa ettei muuten onnistu spray lakoilla, kaikki on kokeiltu. Neuvoa lakkaukseen ei löytynyt vaikka meilasin ja soittelin moneen eri paikkaan. Taitaa tämä kehittelemäni systeemi olla ainoita koko suomessa ellei peräti koko maailmassa.

 

Makrolla kuvattu taulun lakattupinta. Kuvasta näkyy kuinka tasaisen kauniisti pinta kiiltää. Lakkapinta on vielä aika vahva eli suojaa tuota kuvaa erittäin hyvin.
576

 

575              “Oksat auringon kajossa”  574                    “Talvinen auringonlasku Noormarkunjoella”

                         Eiliset taulut nyt valmiina kehystettynä

8 kommenttia:

 1. Aivan ihania nuo kaksi taulua! Jotenkin uskomattoman elavia.

  VastaaPoista
 2. Uusia maalauksia! Hienoja! Pidän erityisesti, oksista auringon kajossa.. Kun katselen näitä maalauksia, ne antavat minulle sanoja, kirjoittamiseen. aina jotain erityistä. uskomaton herkkyys.. upeaa että taide elää Suomessakin..

  VastaaPoista
 3. Tosi hienosti osaat kuvata auringon valon! Löysin sattumalta blogiisi ja ihastuin tauluihisi, niissä on herkkyyttä ja tunnelmaa.

  VastaaPoista
 4. Tervehdys, oletko kokeillut epoksihartsia. Joskus kahlasin tuolla Youtubessa eri tekniikoita ja yllätyksekseni jopa kirkkaalla liimalla saatiin hyviä lopputuloksia aikaiseksi, tässä kuitenkin linkki epoksin käytöstä.
  http://www.youtube.com/watch?v=WHtnQmvnqNo&feature=related

  VastaaPoista
 5. hi Markun, thanks for following my blog! I like the bright colors in your art work and it is nice to see how people in Finland life!

  VastaaPoista
 6. Terve Ari ja kiitos linkistä. Sain mielestäni kehiteltyä noihin canvaksiin riittävän hyvän pinnan. Ja oikeastaan enää ei ole yhtään aikaa hukata enempään suunnitteluun. Työt kaatuvat päälle kun pitäisi maalata noita talviaiheita. Ja jos tulee lunta niin sitten pitää kulkea Teuvon kanssa tuolla luonnossa uusien maisemien perässä.
  Markku

  VastaaPoista
 7. Katsoin blogiasi ja tämä kommentti tulee vähän väärän paikkaan. Horsmataulusi, jonka maalaaminen kesti kauan, säväytti siksikin, että miehelläni oli aikaisemmin mehiläisiä ja yhtenä kesänä oli alkukesä viileä ja loppukesä ja horsmien kukinta-aika lämmin, jolloin mehiläiset tekivät vaaleaa, juoksevaa, ihanaa horsmahunajaa. Siitä saakka olen rakastanut horsmia.

  VastaaPoista
 8. Uskomattoman hienoja maalauksia! ps,vastaus kysymykseen..kyllä nyt pitää jo olla talvirenkaat,oli lunta tai ei.Liukasta on aamuisin.Paljon on kolareita jo sattunut.

  VastaaPoista