Isäni ja äitini nuoruudenkuva | Minä synnyin, takana ensimmäinen kotimme 1H+K |
perjantai 27. helmikuuta 2015
Tämä päivitys on osoitettu isäni Veikko Mäkelän muistolle
torstai 12. helmikuuta 2015
Jos koko kuusenkin voi tuoda sisälle niin kai sitä sitten kuusenoksiakin voi laittaa maljaan.
Ihan oikeesti noihin kasvaa sisällä vuosikasvaimet joita kuusenkerkiksi kutsutaan, ne ovat suurta herkkua salaatissa ja oikeastaan missä vain ruuissa ja juomissa.
Kuusenkerkistä löytyy verkosta monen monta ohjetta missä niitä voi käyttää, voi valmistaa vaikka kuusenkerkkä-kermahyytelöä
Luumupuun oksassa on jo suuret nuput parin päivän sisällä puhkeavat kukkaan .
keskiviikko 11. helmikuuta 2015
Tänään kokeilin Myllyn paras Cannellonin valmistusta
Kyllä perinteinen makaronilaatikko on vielä poikaa tämän rinnalla, oli niin työläs valmistaakin, tiskiä tuli paljon. Maku oli kyllä hyvä ja jäi vielä huomisellekin päivälle mikrossa lämmitettäväksi, no en nyt kauheesti moiti.
Valmistusohje löytyy Myllyn Paras sivulta tuotteet/cannelloni
Tilasin Kauppilan verkkokaupasta aikamoisen satsin erilaisia siemeniä kevättä ja kesää silmällä pitäen. Ensi kuussa alkaa taimien esikasvatus ja nyt on hyvä suunnitella kesän kylvöjä ja tehdä tilauksia. Tilasin erilaisia yrttien siemeniä joita kokeilen kasvattaa, on sitten mukava maustaa ruokia itse kasvatetuilla yrteillä.
Löysin ruukkuherneen siemeniäkin joita kehuttiin lasten suosikkiherneiksi. Ajattelin Ronia ja Nikiä jos vaikka innostuisivat puutarhan hoitoon kun viime kesänä olivat mukana pihahommeleissa.
On se talvikin kaunista, mutta kyllä on kesäkin ja siitä on enemmän hyötyä puutarha harrastukseen kun saa kasvikopista monenlaista tuoretta yrttiä kotiruoan mausteeksi.
Taiderintamalla ei mitään uutta, näyttelyyn valmistaudun kovalla tohinalla.
Nämä pikkutaulut ovat olleet kovin tykättyjä, verkkokaupastakin tulee näistä tilauksia, käykää tutustumassa
tiistai 10. helmikuuta 2015
Tänään oli jo niin keväinen fiilis että valmistin lounaaksi kesäisen porkkana- tomaattimunakkaan.
Tämä on lempimunakkaani johon raastetaan yksi porkkana ja haudutetaan hetken öljy-voiseoksessa, lisätään pari tomaattia siivuina, ja näiden päälle kaadetaan munakasseos. Paistetaan normaalin munakkaan tapaan.
Kananmunia laitoin kolme kappaletta joista yhdestä heitin keltuaisen pois, tuli näin hiukan terveellisempi. Munakkaan lisänä oli eilistä makaroni-tomaattibroileri pataa ja salaattia.Munakas pääsi hiukan ruskistumaan liikaa kun asiakas soitti enkä huomannut heti vääntää levyä pienemmälle.
Ruoanvalmistuksessa ajatus lähtee joskus laukkaamaan ja ajattelin Suomessa tällä hetkellä olevaa olut keskustelua oluen siirtämisestä Alkoon. Innostuin googlettamaan kuinka asian laita on muualla Euroopassa. Ja sieltä osui heti eräs kauppa jossa oli viinit myynnissä normaalissa ruoka kaupassa. Erikoista Suomessa kun pitäisi sivistyä eikä taantua.
Tuntui aika mukavalta kaupalta tämä Simmel
Kerrotut tulppaanit aukeavat kauniiksi kun taas tavalliset tulppaanit muumioituvat vaasiin.
Huiskulan hoito-ohje tulppaaneille
Aika vauhtia aukeavat luumupuun kukat sisällä, auttaa varmaan kun ilmalämpöpumppu puhaltaa niihin, luulevat sitä etelän lämpimäksi kesätuuleksi.
maanantai 9. helmikuuta 2015
Pieni salaatti vinkki
Forssan punajuurisalaatin kun heittää tavallisen jäävuori, kurkku, tomaattisalaatin joukkoon, niin ai että on hyvää.
Ei tarvita muuta salaattikastiketta
Illan taulu on pieni vedostaulu akvarellimaalauksestani, aiheena “Maire” joka teki viime kesänä virtuaalivierailun Noormarkkuun. Tauluja ei aina tarvitse ripustaa seinälle, vaan pienen taulun voi laittaa kauniiseen telineeseen ja rakentaa ympärille pienen sommitelman kera tulppaanien.
Pikkutaulu löytyy verkkokaupastani, pieni vedostaulu
Pieni teline löytyy myös kaupasta, pieni teline pikkutauluille
lauantai 7. helmikuuta 2015
Seiti-kirjolohipihvit
Eilen tein seitipihvejä joihin tuli hiukan kirjolohta mukaan. Ohjeen olen aikoja sitten löytänyt verkosta ja vuosien kuluessa olen muokannut sitä omaan makuuni sopivaksi. Tällä kertaa pihveistä tuli niin mahtavan makuisia että ohjeenkin uskaltaa jo julkaista. Tein vielä pihveille vaalean yrttikastikkeen. Tämä on arkiruokaa josta jää nautittavaa vielä seuraavallekin päivälle.
Ainekset: 400 g seitiä 100 g kirjolohta 2 dl kermaa 2,5 dl korppujauhoja iso sipuli voi-öljy seoksessa kuullotettuna 2 kananmunaa paistamiseen ehdottomasti voita Mausteet: 2tl sitruunapippuria 1 tl suolaa luomusitruunan mehua tilliä reippaasti valkopippuria mustapippuria vähän myllystä tuoreita valkosipulin varsia 2-4 kpl leikataan pieneksi | -Jauha kalat monitoimikoneessa. -Sekoita kerman joukkoon korppujauhot ja anna turvota 5 sekuntia, sen jälkeen kaada se kalamassan joukkoon. -Sekoita kaikki muutkin ainekset kalamassaan. -Nostele lusikalla mureke seosta paistinpannuun ja muotoile pihveiksi, sopiva pihvin vahvuus on noin 1 cm-1,5 cm. -Paista pihvit pinnaltaan kauniin ruskeiksi paistipannulla noin 3 min per puoli. Pihvit ovat vielä aika pehmeitä, nostele ne paiston jälkeen varovasti leivin paperin päälle uunipellille, ja laita uuniin 20 min 170 astetta ja vielä 10 min 150 astetta, näin niistä tulee kypsiä ja kiinteitä. |
Tässä pihvit ovat menossa vielä uuniin 170 astetta 20 min, ja vielä 150 astetta 10 min | Kypsiä valmiita tosi maukkaita pihvejä, joiden päälle kannatta syödessä puristaa reilusti luomusitruunan mehua. |
Pihveille sopiva vaalea yrttikastike
Noin 2,5-3 dl luomukasvislientä kattilaan johon sekoitetaan 2 rkl kylmään veteen suurustettuja vehnäjauhoja, vatkaa kaikki hyvin tasaiseksi ja lisää 1-1,5 dl kermaa + suolaa hieman, kuivattua tilliä reilusti ( tai tuoretta pilputtuna hyvin pieneksi ) sitruunapippuria, mustapippuria, valkopippuria, valkosipulin varsia pieneksi silputtuna, luomusitruunan mehua. Keitä vähintään 20 min, palaa helposti pohjaan pitää koko ajan hämmentää, jos tulee liian vahvaa lisätään tilkka vettä.
Ruoan valmistuksen ohella luovutin asiakkaalle syksyllä tilaamansa maalaisaiheisen taulun. Heillä oli nuorempana ollut paljon lehmiä ja nyt halusivat muistoksi aiheen jossa lehmät ovat laitumella johon emäntä on menossa aamulypsylle, jokusen lehmän piti nousta ylös ja kulkea lypsäjää kohden, järveltä piti vielä nousta aamu-usvaa.
Olivat kovasti tyytyväisiä maalaukseeni joka minusta ensin alkuun tuntui aika vaikealta, nyt on itselläkin ihan haikea olo kun lehmät lähtivät. Sain asiakkaalta luvan tehdä aiheesta pienen vedostaulun, löytyy verkkokaupastani