lauantai 7. helmikuuta 2015

Seiti-kirjolohipihvit

Eilen tein seitipihvejä joihin tuli hiukan kirjolohta mukaan. Ohjeen olen aikoja sitten löytänyt verkosta ja vuosien kuluessa olen muokannut sitä omaan makuuni sopivaksi. Tällä kertaa pihveistä tuli niin mahtavan makuisia että ohjeenkin uskaltaa jo julkaista. Tein vielä pihveille vaalean yrttikastikkeen. Tämä on arkiruokaa josta jää nautittavaa vielä seuraavallekin päivälle.

9073

Ainekset:

400 g seitiä
100 g kirjolohta
2 dl kermaa 
2,5 dl korppujauhoja
iso sipuli voi-öljy seoksessa kuullotettuna
2 kananmunaa
paistamiseen ehdottomasti voita

Mausteet:
2tl sitruunapippuria
1 tl suolaa
luomusitruunan mehua
tilliä reippaasti
valkopippuria
mustapippuria vähän myllystä
tuoreita valkosipulin varsia 2-4 kpl leikataan pieneksi






-Jauha kalat monitoimikoneessa.

-Sekoita kerman joukkoon korppujauhot ja anna turvota 5 sekuntia, sen jälkeen kaada se kalamassan joukkoon.

-Sekoita kaikki muutkin ainekset kalamassaan.

-Nostele lusikalla mureke seosta paistinpannuun ja muotoile pihveiksi, sopiva pihvin vahvuus on noin 1 cm-1,5 cm.

-Paista pihvit pinnaltaan kauniin ruskeiksi paistipannulla noin 3 min per puoli. Pihvit ovat vielä aika pehmeitä, nostele ne paiston jälkeen varovasti leivin paperin päälle uunipellille, ja laita uuniin 20 min 170 astetta ja vielä 10 min 150 astetta, näin niistä tulee kypsiä ja kiinteitä.

 

9064

Kirjolohi ja lohi paloitellaan ja jauhetaan vaikka sauvasekoittimella tai monitoimikoneesa . Tässä vaiheessa voi lisätä kermassa turvonneen korppujauhon, kananmunat, kuullotetun sipulin

9065

Mausteet ja luomusitruunan mehu jauhetaan sekaisin kalamassaan.
9066

Kalamassa on tasaista ja kiinteää.


9067

Pihvit paistetaan pinnaltaan kauniin ruskeiksi, tässä vaiheessa niiden ei tarvitse olla vielä kypsiä koska ne laitetaan vielä uuniin kypsymään.

 

 

9068

Tässä pihvit ovat menossa vielä uuniin 170 astetta 20 min, ja vielä 150 astetta 10 min
9069

Kypsiä valmiita tosi maukkaita pihvejä, joiden päälle kannatta syödessä puristaa reilusti luomusitruunan mehua.
   

Pihveille sopiva vaalea yrttikastike

9070 9071

Noin 2,5-3 dl luomukasvislientä kattilaan johon sekoitetaan 2 rkl kylmään veteen suurustettuja vehnäjauhoja, vatkaa kaikki hyvin tasaiseksi ja lisää 1-1,5 dl kermaa + suolaa hieman, kuivattua tilliä reilusti ( tai tuoretta pilputtuna hyvin pieneksi ) sitruunapippuria, mustapippuria, valkopippuria, valkosipulin varsia pieneksi silputtuna, luomusitruunan mehua. Keitä vähintään 20 min, palaa helposti pohjaan pitää koko ajan hämmentää, jos tulee liian vahvaa lisätään tilkka vettä.

9072 9073

 

Ruoan valmistuksen ohella luovutin asiakkaalle syksyllä tilaamansa maalaisaiheisen taulun.  Heillä oli nuorempana ollut paljon lehmiä ja nyt halusivat muistoksi aiheen jossa lehmät ovat laitumella johon emäntä on menossa aamulypsylle, jokusen lehmän piti nousta ylös ja kulkea lypsäjää kohden, järveltä piti vielä nousta aamu-usvaa.

Olivat kovasti tyytyväisiä maalaukseeni joka minusta ensin alkuun tuntui aika vaikealta, nyt on itselläkin ihan haikea olo kun lehmät lähtivät. Sain asiakkaalta luvan tehdä aiheesta pienen vedostaulun, löytyy verkkokaupastani

 

9063

1 kommentti: