Ruoanlaitto on toinen harrastukseni valokuvauksen lisäksi, siksi blogini muuttuu enemmän ruokapainotteiseksi maalausteni ohella. Varsinainen ruokablogi tästä ei sentään tule, niitä on verkossa paljon hienompia. Laitan vain tänne ohjeet tavallisista arkiruuista joita päivittäin valmistamme niin on itsenikin ne helpompi tulevaisuudessa löytää.
Olen löytänyt alkuperäisen ohjeen verkosta jonka muokkasin enemmän omaan makuuni sopivaksi.
Ainekset: Sieniä, kanttarelleja, rouskuja, tatteja, herkkusieniä ym. mitä nyt kotoa sitten löytyykin. 1 prk kermaa 1 pieni prk tomaatti pyrettä Iso kesäkurpitsa (viipaloituna) Valkosipulia hienonnettuna + valkosipulin varsia myös hienonnettuna 5 kpl tomaattia (viipaloituna) Fetajuustoa haarukalla murusteltuna 200 g Arla edam juustoa raastettuna mausteita. suola,valkopippuri, mustapippuri, | Aluksi: perinteinen sienimuhennos, sienet ruskistetaan pannulla, sekoitetaan 3 rkl vehnäjauhoja joukkoon lisätään kerma, annetaan kiehua 15 min, siirrän muhennoksen pannulta kattilaan kiehumaan, maustetaan suolalla, valkopippurilla ja pippuriseoksella, muutama tippa sitruunamehua. Seuraavaksi: Vuoraa uuninkestävä vuoka leivinpaperilla ja lado puolet kesäkurpitsa viipaleista, levitä päälle osa tomaattipyreestä ja valkosipulista sekä fetajuuston murusista. Ja hiukan sienimuhennosta. Seuraavaan kerrokseen tomaattiviipaleita ja niiden päälle loput kesäkurpitsa viipaleista ja loput valkosipulit ja fetamuruset, päälle vielä loppu tomaattipyreestä ja hiukan sienimuhennosta, lopuksi päälle reilusti Arlan Edam juustoraastetta. Kerrosten väliin aina mausteita suolaa ja mustapippuria. Lopuksi vuoka uuniin 200 astetta 30 minuuttia ja sitten vielä 10- 15 minuuttia 10 pelkällä alalämmöllä ettei pinta ruskistu liikaa |
Käytin vuokaan pakkasesta 2012 vuoden kanttarelleja. Sienimuhennoksen voi valmistaa mistä sienistä tahansa. Muhennosta jää aika paljon yli vaikka seuraavaan päivään perunoiden kanssa. Vuokaan kuluu muhennosta vain pieni osa noin 8 ruokalusikallista. |
Leivinpaperi vuoan pohjalla on kätevä, se estää ruoan palamisen ja vuokakin pysyy puhtaana. Aineksia voi laittaa kerroksiin oman mielen mukaan, mausteita aina väliin. Nestettä vuoka ei kaipaa koska sitä irtoaa kesäkurpitsasta ja tomaattipyreen ja sienimuhennoksen kanssa vuokaan muodostuu hieno kastike pohjalle. |
Tällä kertaa vuoasta tuli poikkeuksellisen maukasta kieli meinasi mennä maistellessa. Vuokaan irtoava kastike oli todella hyvänmakuista, johtuiko sitten noista valkosipulin versoista vai mistä. | Olen istuttanut valkosipulin kynsiä multaan vanhaan kesäkukka amppeliin maalaushuoneeni pöydälle. Tänään istutin uusia kynsiä noiden jo versoja kasvavien väliin, riittää sitten satoa pidemmälle ajalle. Käytin pari versoa silputtuna tuohon vuokaan. Kyllä näissä on hienostunut maku, valkosipulin ja ruohosipulin yhdistelmä, eli ei mitenkään kovin voimakas. |
Lopuksi uusin grafiikka tauluni joka on vedos uudesta Porin Eteläranta-aiheisesta öljyvärimaalauksesta.
Wat leuk om je kookkunsten zo te kunnen volgen ik zal dit ook eens doen.
VastaaPoista