torstai 13. helmikuuta 2014

Meillä kävi murtovarkaita, onneksi oltiin kotona.

Tammikuun puolella arki aamuna 9.15 tuli pakettiauto pihaan ja lähti saman tien kun eivät olleet varmoja onko talon väki kotona. Niin röyhkeitä olivat että katsoivat vielä postilaatikosta onko monen päivän posti laatikossa. Jäivät kadulle parin sadan metrin päähän kytikseen, taisivat nähdä kun katselin ikkunasta niin lähtivät menemään. Parin minuutin päästä tuli soitto tuntemattomasta numerosta johon vastasin, no eihän sieltä mitään kuulunut. Soittelua tuntemattomasta numerosta tuli jälkeenkin päin muutamia ja seuraavissa näkyi numero vaan taaskaan kukaan ei puhunut mitään. Poliisin kanssa keskustelin asiasta ja heidän mielestään rosvot tarkistelevat ollaanko meillä kotona. Ihmettelin kun meillä ei ole mitään arvokasta varastettavaa. Poliisin mielestä tauluistani saa Viroon vietynä jonkinmoisen tilin. Porin Poliisin palvelu oli kovin ystävällistä ja asiantuntevaa, lupasivat vielä ajella vähän enemmän täällä meillä päin ja tarkkailla tilannetta.

Omien murtosysteemien lisäksi oli pakko ajatella vielä jotain muuta. Tilasin Verisurelta hälytysjärjestelmän joka käytiin tänään asentamassa toiminta kuntoon.

1559

1558

Verisure oli minusta hinnaltaan kohtuullinen verrattuna muihin vastaaviin.

Sympaattisen oloinen nuorimies asensi ammattitaitoisesti mökin ja verstaan täyteen kameroita ja kaikenmoista hälytin juttua.  

1557

Varoitustarroja on liimattu ikkunoihin. En tiedä pelottaako ne varkaita mutta saa ainakin itse mielenrauhan, nyt on tehty kaikki mitä voi murtojen estämiseksi. Loput korvaa sitten kotivakuutus.

1561

Rosvojen autosta jäi renkaanjäljet. Vähän harmittaa kun en juossut perään ottamaan rekkaria ylös. Se on kuitenkin vähän vaarallista hommaa kun ei tiedä minkälaisia huume hörhöjä on liikkeellä.

1560

Olen päivittänyt aktiivisesti facebook sivujani uusimmilla maalauksillani tulevaan näyttelyyni. Ei sitä koskaan tiedä minkälaisen vinkin nekin ovat antaneet murtovarkaille. Kotivakuutuksen takia kaikki omaisuus pitäisi kuvata tai muuten merkitä. Meillä ei muuta merkittävää omaisuutta ole kuin nuo maalaukseni jotka on kaikki kuvattu ja lueteltu verkkokaupassani, uskoisin sen riittävän vakuutusyhtiölle. Uudet kesäaiheet löytyy verkkokaupastani täältä http://www.taidemaalari.net/kauppa/index.php?cPath=21_26

3 kommenttia:

  1. wel vervelend allemaal je word zodoende wel op hoge kosten gejaagd.

    VastaaPoista
  2. Eikö niistä teille tulleista puheluista - vaikkakin äänettömistä - saatu mitään selville?

    VastaaPoista
  3. Voi, ihan uskomatonta. Ei tuollaisesta varmaan oikein imarreltukaan osaa olla. Höh!

    VastaaPoista