maanantai 16. tammikuuta 2012

Maalaus Kaharilta valmis, ja kuvia Ricon eilisestä ulkoilusta.

 

Maalaus Kaharin pihapiiristä tuli valmiiksi, nyt vain odotellaan tilattua  kehyslistaa tulevaksi tällä viikolla, niin pääsisin valitsemaan kehyksiä talvinäyttelyyni tuleviin  maalauksiini.

  Eilen illalla oli niin paljon pakkasta Noormarkussa että Ricon iltalenkki jäi väliin. Sen sijaan teimme palloleikit pihassa joita Rico rakastaa eniten. On aivan uskomatonta kuinka hän pitää pallon perässä juoksemisesta ja uutena temppuna Ricolla on pallon nostaminen ylös kuonolla ja siitä heittäminen.

 

6

Öljyvärimaalaus Kaharilta koko 32x47

 

14

Tämä on Ricon pyyntö pallon pelaamiseen.

10

8

Rico on oppinut heittämään itse pallon ilmaan.

7

En ole ennen nähnyt Ricolla olevan niin hauskaa kuin eilen illalla vaikka oli kova pakkanen. Ei olisi poikaa saanut millään sisälle, pallo oli leikin lopettamiseksi pakko piilottaa.  Koiran naamaItkuinen

13

Sisällä lämpimässäkin oli mukavaa kun pääsi tyttären syliin paijattavaksi.

12

torstai 12. tammikuuta 2012

Blogini ei toimi kunnolla.

Kiitos kommenteistanne pystyn lukemaan ne bloggerissa , en kuitenkaan omassa blogissani. En myöskään voi lukea kenenkään blogissa kommentteja enkä kommentoimaan, kun klikkaan kommenttia aukeaa vain valkoinen tyhjä näyttö. On tämä ihmeen vaikeaa välillä.

Koe päivitys

Vanha tietokone hajosi ja nyt yritetään uudelleen tänne blogimaailmaan.

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Talvinen merimaisema - Winter seascape

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille, talvi on nyt tällä viikolla varmaankin parhaimmillaan. Joet ja järvet ovat vielä auki ja auringon paistaessa ne heijastelevat kaunista kaamosvaloa. Laitoin uuden maalauksen jonka sain illalla lopullisesti valmiiksi. Aihe on viime talvelta Uniluodosta, Porin Mäntyluodosta.

 

1521

Näillä kahdella työllä ei ole suurta eroa , valmiissa työssä jossa on signeeraus on valoa viimeistelty esim. auringosta tulevat valonsäteet maalattu kuivahkolla siveltimellä .

1524

 

1523

Taivas on maalattu öljyllä.

 

1522

Tämä on luonnos akryylivärillä jossa ei ole vielä maalattu öljyvärillä. Tämän päälle tulee välivernissa ennen öljyvärillä jatkamista.

perjantai 6. tammikuuta 2012

Maalaismaisema Kellahdelta.

Pienehkö maalaus Kellahdelta, ei vielä täysin valmis vaikka laitoinkin jo nimeni. Taivas on aika voimakas, pitää seurata kuinka värit painuu ja sitten ehkä maalaan taivaan uudelleen.

 

1517

Alhaalla kolme eri kuvaa maalauksen eri vaiheista. Alimmaisessa pelkkä luonnos akryylivärillä. Seuraavassa on jo ruiskutettu välivernissa ja sen jälkeen maalattu öljyvärillä.

 

1518

 

1519

 

1520

torstai 5. tammikuuta 2012

Talvimaalaus Ahlströmin voimalaitoksesta.

Piti tästäkin tehdä maalaus kun on kulttuurimaisemaa ja kuulemma iso remontti tulossa, niin tiedä onko sen jälkeen enää kovin kaunis katseltava. Nykyään tuo vesirataskin on rikki ja vinossa, katoskin on myös pois.

 

 

1514

Harmi kun unohdin kuvata aiheesta ne ensimmäiset luonnos versiot jossa aihe oli luonnosteltu pelkällä akryylillä.

 

1516

 

1515

Alimmassa kuvassa näkyy vielä paikkapaikoin akryyli öljyvärin alta. Maalauksen on tässä vaiheessa annettu kuivua minkä jälkeen siihen on suihkutettu välivernissa ja sen jälkeen jatkettu öljyvärillä

tiistai 3. tammikuuta 2012

Vuoden 2012 ensimmäinen öljyvärimaalaus valmiina - The first painting of the year 2012 is ready

Nyt on hyvä maalausfiilis päällä ja vähän tietenkin kiirekin saada maalattua talvinäyttelyyni riittävästi esiteltävää. Vuoden 2012 ensimmäinen maalaus valmistui yllättävän helposti, luulin tätä vaikeammaksikin aiheeksi. Tosin useampi maalaus on tätä ennen ollut jo työn alla. Nyt on värisilmä ja kontrastit kohdallaan, voi olla että syntyy vielä joku oikein hienokin maalaus vielä ennenkuin on pakko lopettaa ja alan lakkaamaan maalauksia enne niiden kehystämistä.

1511

Aihe on Kankaanpään Vihteljärveltä viime talvelta. Näkymä ei ole täysin luonnonmukainen vaan olen käyttänyt taiteilijan vapauttani siirtämällä esim. taloja lähemmäksi että sain ne maalatua koivujen, lumisten rattaiden ja oikean puolen männyn kanssa samaan kuvaan.

 

1513

 

1512

Kuvat kahdesta välivaiheesta maalauksessa. Alimmaisessa olen alkanut maalaamaan öljyvärillä sävypohjalle jossa on aihe luonnosteltu akryylivärillä. Ennen öljyvärillä aloittamista kankaan pintaan on suihkutettu välivernissa öljyvärin tarttumiseksi kankaalle.

maanantai 2. tammikuuta 2012

Maalaus Noormarkun Myllykoskelta -The painting of Noormarkku's Myllykoski

Tämä aihe on ollut monta vuotta mielessäni työn alla, nyt ajatus kypsyi niin että sain sen maalattua. Vaikka maalaan ammatikseni niin joskus joidenkin aiheiden kanssa tuntee vaan niin suurta epävarmuutta sen onnistumisesta, siksi se saattaa jäädä päähän muhimaan pitkäksi aikaa.

1510

Maalauksen piti periaatteessa olla valmis kun laitoin nimenikin alle. Kun se on tuossa takan kranssilla kuivunut niin huomaan kuinka värit ovat painuneet eli joitain valokohtia on vielä pakko täydentää. Ja pari muutakin “virhettä” on korjattava. Maalaus on kuvattu telineellä keinovalossa, kun se on lopullisesti valmis kuvaan sen ulkona pilvisellä ilmalla joka on maalausten kuvaamiseen parasta.

 

1509

Tämä oli alustava työ, akryylinen sävypohja ja luonnos näkyy paikoittain öljyvärin alta.

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Uusia talvimaalauksia kuivumassa

Edellisestä blogipäivityksestä on kulunut jo hetken aikaa. Työttömänä en ole kuitenkaan tätä aikaa viettänyt vaan kovalla työllä ( tyhjä rahapussi otsalla ) olen löytänyt jälleen hyvän maalausvireen. Olen miettinyt onko tämä lumeton talvi jotenkin vaikuttanut työskentelyyn kun ei ole tarvinnut tehdä lumitöitä, eikä myöskään ole päässyt kuvailemaan. Ehkä sitä on jäänyt niin paljon enemmän  voimia työskentelyyn. Oli syy mikä hyvänsä niin olen asiaan tyytyväinen. Viime talven lumilta on nyt tosiaan tulossa uusia aiheita joihin olen mielestäni onnistunut maalaamaan sitä kauan kaivattua talven valoa.

 

1505

Tämä aihe on Porin Raatihuoneen edustalta jossa Porin Karhu katselee talvista täysikuuta. Aihe on luonnosteltu akryylivärillä sävypohjalle. Tämän jälkeen työ lakataan välivernissalla ja sen kuivuttua jatketaan öljyvärillä.

1506 

Aihetta on maalattu öljyvärillä, paikkapaikoin valokohdissa käytetään sävypohjaa hyväksi ja sen annetaan kuultaa öljyvärin alta

 

1507

Nyt työ on kertaalleen maalattu kokonaan öljyvärillä ja se saa jäädä kuivumaan kunnes se on täysin kuiva pinnasta sen jälkeen se lakataan jälleen välivernissalla. Tämän jälkeen maalausta jatketaan niin kauan kunnes työ näyttää valmiilta ja siinä on oikeanlainen tunnelma.