tiistai 9. lokakuuta 2012

Tilhiä tuhansittain tänään Noormarkussa.

Pihlajanmarjat pääsivät tänään parempiin suihin kun Noormarkkuun oli tullut tuhansien tilhien muuttoparvi. Aamulla Kivelänkujalla oli vielä pihlajia jotka suorastaan notkuivat pihlajanmarjoista, iltalenkillä Ricon kanssa ei enää näkynyt puissa marjan marjaa.

6

 

3

Keskustassa koivut notkuivat tilhistä.

Tilhen vuotuisiin pesimäkantoihin ja levinneisyysalueeseen vaikuttaa suuresti pihlajanmarjasadon vaihtelut. Tilhet vaeltavat marjasadon perässä syksyisin, ja silloin kun Suomessa ei ole paljon pihlajanmarjoja ne matkaavat Keski-Eurooppaan (jopa Etelä-Eurooppaan) asti. Hyvinä marjavuosina tilhistä valtaosa talvehtii Suomessa tai lähialueilla. Pihlajanmarjojen runsaus eri alueilla ja talvehtimismenestys voivat vaikuttaa seuraavan pesimäkauden kannan kokoon.

1

Tilhet kävivät koivunlatvasta pienempinä parvina syömässä läheisistä pihlajista marjat.

5

 

2

Tilhi on aukealla paikalla vaikeasti kuvattava lintu. Jos vähänkin liikahtaa niin koko parvi pelästyy ja muuttaa kauemmaksi seuraavaan pihlajaan.

8

 

4

 

7

9 kommenttia:

 1. Se on se sama mitä oli tällä sunnuintaina ,,ihanat kuvat ,Nette

  VastaaPoista
 2. Hienot kuvat tilhistä. Itse en ole nähnyt tilhiä tänä syksynä. Antoisa päivä tosin oli oravien suhteen. Viisi kurrea ja vielä samassa puussa. Kuvia en ehtinyt otta yhdesta kerrallaan. Olivat vauhdikkaalla tuulella.

  VastaaPoista
 3. Hei Markun. Käytän Google automaattisen kääntäjän, toivottavasti ymmärrät. Pidän todella blogisi, valokuvia ja tekstejä. Vaimoni on hiljattain alkanut maalata öljyväreillä. Sinulla on uusi seuraaja.Halaus Espanjasta.!

  VastaaPoista
 4. Beautiful scenes of the Waxwings, I love them.

  VastaaPoista
 5. !que preciosidad de fotos!

  que envidia poder ver estos pajaros tan bonitos...........un saludo

  VastaaPoista
 6. Wau, mitä lintukuvia. Meilläpäin hanhet ja joutsenet ovat ylilennolla. Tänään näin ensimmäiset tilhit, jotka käyvät joka vuosi syömässä orapihlajan tyhjäksi.
  Mukavaa syksyä sinnekin!

  VastaaPoista