lauantai 6. lokakuuta 2012

Maalaa syksyn värit talteen.

Syksy on hyvä aika akvarellimaalaukselle, valo on suhteellisen neutraalia, kesän vihreys ei enää sävytä luontoa. Vihreän eri sävyjä löytyy luonnosta enemmän kuin minään muuna vuodenaikana. Oikeastaan kaikki luonnon värit ovat taitettuja maanläheisiä sävyjä. Jos maalaa ulkona ei tarvitse tuskailla paperi liian nopeaa kuivumista.

 

428

Nämä akvarellit olen maalannut viikolla uudelle Waterford 300 gr akvarellipaperille.

429

Maalasin kymmenkunta vuotta sitten paljon akvarelleja Waterford akvarellipaperille. Sen käyttö loppui kun löysin samantasoisen paperin joka oli selkeästi valkoisempi. Nyt Waterford akvarellipaperia saa High White sävynä joka on valkoisempi kuin vanha paperi. Paperi on mainittu karkeaksi, kuitenkin sen pinta on melko sileä, juuri sopiva moneen eri tekniikkaan. Paperia on maalaamisen jälkeen helppo kevyesti pestä puhtaalla siveltimellä jos haluaa tehdä häivytyksiä tai korjata jotain kohtaa.

Paperia löytyy verkkokaupastani

438

 

Luonto maalarina, projekti.

Olen monet vuodet suunnitellut sadeilmalla akvarellipaperin viemistä puun alle ja värien laittamista puiden oksille. Sateella värit sitten liukenevat paperiin ja näin maalaus hoituu luonnon menetelmällä.

431

Tänään liimasin vahvan 640 gr akvarellipaperin vanerille ja vääntelin rautalangasta koukkuja joihin suttasin akvarelliväriä.

432

 

433

Vein paperin luumupuun alle ja ripustin värikoukut oksille.

434

 

435

Maalasin vielä puuta ja oksia akvarelliväreillä. Aamulla on mielenkiintoista nähdä minkälainen kuva paperille on syntynyt. Toivottavasti kettu ja hiiret ovat juosseet paperilla jättäen jälkensä siihen.

436

 

437

3 kommenttia:

  1. heel apart ,daar moet je maar opkomen,maar het resultaat mag er wezen.

    VastaaPoista
  2. Ik heb nog nooit zo iets gezien op die manier heel apart met een mooi resultaat lieve groetjes Danielle

    VastaaPoista