sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Viikonloput on taiteilijallekin työpäiviä, joskin sieltä kevyemmästä päästä. Tänään käytiin vaimon kanssa kuvailureissulla mm. Kirjurinluodon kivikkopuutarhassa. Työmaaruokailu oli mäkkälässä, se perinteinen euron juusto, eihän taiteilijalla muuhun ole varaa. Kotiin tullessa luin MTV3.fi sivuilta kuinka taas jotkin politiikot olivat keksineet uuden hampurilaisveron.

 

On sitä taas kestettävää kun alkaa kunnallisvaali kampanjat ja nämä poliitikot keksii mitä älyttömämpiä veroja ja maksuja. Ja yleensä nämä verot kohdistuu aina kaikkein köyhimpiin ihmisiin niin kuin nyt tämä mäkkäri verokin http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/09/1612831/keskustanuoret-suomeen-makkari-vero .

Hesburgerin perustajan Heikki Salmelan vastaus veroon 10.9.2012 http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/09/1613188/hesburger-pomolta-kehut-ehdotukselle-makkari-verosta

 

Minullakin olisi hyvä veroehdotus liittyen ruokailuun, verotetaan kaikkia yli 30 euron annoksia +30% ylellisyysverolla ja tämä tulo annetaan kouluruokailuun ja köyhille. Kyllähän meikäläinenkin kävisi vaikka missä hienossa ravintolassa vaimon kanssa syömässä terveellisesti kun olisi siihen varaa. Mutta kun vielä on velkaa maksettavana ateljeesta. Edellisen 1990 luvun laman, Iiro Viinasen ja muiden poliitikkojen aikaansaama devalvaatio toi meikäläiselle noin 30.000 euroa lisää maksettavaa, samoin se toi lisää velkaa tuhansille muillekin pienyrittäjille.

Mennään nyt kuitenkin varsinaiseen aiheeseen eli Porin Kirjurinluodossa olevaan kivikkopuutarhaan.

Satakunnan Vihertietokeskuksen sivuilta löytyy kivikkopuutarhan perustamishistoria ja tietoa kasveista ym. http://pori.fi/tpk/vihertietokeskus/kasvinaytealueet/hanhipuisto/kivikkopuutarha.html

On mahtavan hieno paikka, menkää käymään!

158

 

135

 

136

Perhosia lenteli jonkin verran vaikka lämpötila oli vain +12

137

 

138

Mantsuriankurjenpolvi kukki komeesti sinisin kukkasin. Kaikki kukat on nimetty, joten ne on helppo oppia tunnistamaan.

139

 

140

 

141

Toivottavasti Porin alueen koululaisia on tuotu tänne kuvaamataidon ja biologian tunneilla. Niin hienoja vihreän sävyjä löytyy ja valon ja varjon leikkiä.

142

 

143

 

144

 

145

 

146

 

147

 

148

 

149

 

150

 

155

Harvinaista nähdä syksyllä näin voimakkaan sinisiä kukkia, yleensä väritys on keltaista ja okraa.

156

 

157

 

154

 

159

Kuva työmaaruokailusta mäkkälässä . Mitenkä se poliitikkojen mielestä auttaa asiaa jos tähän nyt lisätään joku vero joka valtiolle tuloutettuna menee suoraan valtion pohjattomaan kassaan niin kuin polttoainevero, kiinteistövero ym. Ennen vanhaan 50 vuotta taaksepäin oli rikkaat lihavia ja köyhät laihoja, nyt asia on ihan päinvastoin. Kannattaa poliitikkojen miettiä tätäkin asiaa.  Eivät ymmärrä että nykyään terveellinen ruoka maksaa maltaita johon kaikilla ei ole varaa, se ei ole mikään valintakysymys joka pelkästään verolla ratkaistaisiin. Köyhät ja vähävaraiset on nykyään pakotettu elämään epäterveellisesti, kouluruokailu on asia erikseen.

160

Ei tuolla mäkkärin autojonossa paljon kalliita Mersuja ja tila-autoja näy.

Hyvin Pori Energia puhdistaa.

161

3 kommenttia:

 1. unas fotos preciosas.......gracias por enseñarlas.......un saludo

  VastaaPoista
 2. Hienoa että olette päässeet viettämään laatuaikaa, mutta pian se herkku loppuu kun polttoaineen hinta kohoaa parineuron paikeille, saabi vie hyväkuntoisena noin 8l/100km ja tälläaisessa nurkka-ajossa varmaan enemmänkin. http://foorumi.saabclub.fi/viewtopic.php?t=15985

  VastaaPoista
 3. Great photos of a beautiful garden.
  Greetings Irma

  VastaaPoista