perjantai 21. syyskuuta 2012

Ricon kanssa aamulenkillä kävellessä otin itseäni niskasta kiinni. Mikä tarkoittaa sitä että kotiin tullessa alan maalaamaan. On nimittäin kohta puoli vuotta kun olen viimeksi kastanut pensseliä öljyväriin.

Olen huomannut mitä enemmän ikää tulee sitä vaikeampaa on palautua edellisestä näyttelystä, joka oli maaliskuussa. Ison näyttelyn jälkeen maalaamiseeni tulee paussi, näin pitkään se ei ole vielä milloinkaan kestänyt.

277

Koiranulkoiluttajan kokovartalokuva.

278

Aamuaurinko sävyttää männynrunkoja.

279

Sieniäkin löytyy vielä, syötäviä ja vähemmän terveellisiä.

291

Hesburgerin kokismuki ilmestynyt yön aikana vaikka lähin hese on noin 17km päässä.

280

 

281

Kukat jaksaa kukkia kylmyydestä huolimati.

288

Ricolla uusi haju.

287

 

282

Rauhalammintie aamulla ja iltalenkin aikaan.

292

Pyöräilijä pukeutunut syksyn sävyyn.

289

 

284

Kotiin tullessa laitoin värit ojennukseen ja tein sävypohjat pariin uuteen aiheeseen. Sävypohjaan käytän valkoista, burnt umber ja burnt sienna sävyjä.

285

Akryyliväri levitetään pellavakangas pohjaan leveällä siveltimellä minkä jälkeen nukkaantumattomalla kankaalla tai paperilla pyyhitään väri pois niin että pohjaan jää ohut läpikuultava kerros väriä.

286

 

294

Aiheen luonnosteluun käytän hiilikynää joka ei tule öljyvärimaalauksen alta esille niin kuin lyijykynä tekee. Maalausaiheen suunnittelen  ja muokkaan luonnokseksi tietokoneella joka on oiva apu maalatessa.

293,

5 kommenttia:

 1. wat een hele mooie herfstfoto,s ga je ook een herftschilderij maken,ik zou het niet kunnen hoor.

  VastaaPoista
 2. Traumhaft schöne Aufnahmen!

  Lieben Gruß und Sonnenschein
  CL

  VastaaPoista
 3. Näyttelyn jälkeen tahtoo aina tauko tulla, ei siinä mikään auta, kirjan teon kanssa on sama juttu. Nyt oli hyvä kun oli kesä vastassa, niin sait irtaannuttua hyvin kesähommien parissa. Nyt siis iski maalausinto, hyvä! Jään mielenkiinnolla seuraamaan, mitä tapahtuu. Hyvää maalaussessiota!

  Itse tein niin pitkään realistisia tai impressionistisia maalauksia, että nyt on vaan pakko tehdä muuta. Blogissani on vähän kuvia töistäni, mutta jos joskus kiinnostaa, piipahda kotisivuillani. Blogista löydät linkin bannerin alta.

  VastaaPoista
 4. Rico on niin suloinen koiruli, kiva sen kanssa on aamulenkkejä tehdäkkin.
  Alkaa luovuuskin sieltä lenkin aikana taas tulla esiin.
  Kauniita kuvia oletkin lenkilläsi napsinut.
  Jään mielenkiinnolla odottamaan työsi tuloksia!

  VastaaPoista