torstai 6. syyskuuta 2012

Aikamoinen yllätys kun sukulaismies tuli kinnerillä vastaan. Ihmettelin mikä kumma raketti siellä kevyenliikenteen väylällä oli tulossa.

Hetken päästä muistin lukeneeni lehdestä Esko Fetulan rakentamasta kinneristä. Hauskan näköinen peli ja varmaan mukava ajettava aurinkoisilla ilmoilla. Itse varmaan nukahtaisin “rattiin” kun tuo ajoasento on niin leppoisan rento.

124

 

Kinneri eli polkuauto, myös "velomobiili", on jaloilla poljettava ihmiskäyttöinen ajoneuvo, nykyisin usein korilla varustettu kolmipyöräinen nojapyörä. Kinnerissä on polkupyöristä pienin ilmanvastus, ja siten suurin huippunopeus.[1] Valmistajia on maailmalla muutamia. Kaupalliset mallit ovat lähes pelkästään yksipaikkaisia, joko päältä avoimia tai umpikorisia.

 

Alan harrastajilla on suomessa oma foorumi

 

118

 

119

 

120

 

123

 

122

 

121

Kännykälle ja ja juomapullolle on omat paikkansa ja Esko kertoi myös käyvänsä kaupassa velomobilellään, pari kauppakassia mahtuu hyvin mukaan.

Googlella kun etsii sanalla velomobile  löytää monenlaista mallia, itse rakennettua ja teollisesti valmistettua.

 

125

Ohjaamo pitäisi olla ehdottomasti katettu.

126

Nyt löytyi meikäläistäkin kiinnostava malli johon pääsee emäntäkin mukaan polkemaan. Ja Teuvon kanssa päästään tällä vielä 85 vuotiaina kuvailemaan kun ajokortti on silloin jo viety.

127 

Tähän kun tekee vielä pienen katetun vaunun perään niin saa siinä taulujakin mukaan.  Eikä tarvitse odottaa montaan vuotta kun tämä on köyhällä taiteilijalla todellisuutta. Polttoaine kallistuu vielä 20 centtiä ja hallitus vie kilometrikorvaukset pois niin se on siinä. Silloin ei taiteilija autoa tarvitse. Silloin loppuu myös meikäläiseltä talvinäyttelyn pitäminen Porissa, nimittäin tolla polkumasiinalla ei paljon pakkasella ajella.

Eikä sitä tiedä vaikka Taidemaalari kaupallisena ammattina tulisi piankin tiensä päähän koska monta muutakin ammattia on katoamassa suomesta. Meitä kaupallisia taiteilijoita satakunnassa ei ole enää kuin minä, Jussi Vesanen ja Seppo Anttila. 

116

Ei vielä kuitenkaan heitetä kirvestä kaivoon, kovia näyttelysuunnitelmia on päässä, katsotaan moniko ajatuksista toteutuu.

Verkkokaupassani kannatta myös tämän tästä poiketa sieltä löytyy aina jotain uutta niin kuin nyt nämä pienet taulutelineet.

129

2 kommenttia:

  1. Interesante reportaje, como todos los que haces......un saludo

    VastaaPoista
  2. Beautiful series of photos of this spectacular vehicle.
    Greetings Irma

    VastaaPoista