lauantai 25. elokuuta 2012

Syksyn ensimmäinen sienireissu Pomarkun metsiin.

Tänään tehtiin Teuvon kanssa syksyn eka sienireissu tuttuun metsään Pomarkussa jossa olemme joka vuosi vierailleet hyvällä menestyksellä. Toiveet sienten suhteen olivat korkealla onhan kesä ollut aika sateinen ja viime päivinä lämmintä ilmaakin on riittänyt.

74

Yllätyksenä löysimme suppilovahveroita vähän joka puolelta metsää. Suppilovahvero on yleensä sienistä viimeisiä kun rouskut ym. ovat jo yli ikäisiä.

75

Haperoitakin oli paljon joita itse en ole koskaan poiminut.

76

Näitäkin sieniä oli paljon en tiedä mikä sieni on kyseessä.

77

Teuvo poimii keltavahveroita jotka nekin ovat melkein kuivuneet, onko Pomarkussa siis satanut paljon vähemmän kuin Noormarkussa. NO.., eipä tarvitse Teuvon vaimon stressata ainakaan suuren sienisaaliin valmistamisella.

78

No nyt on keksitty valkoisen muovin tilalle vihreä, onpa kaunis mintunvihreä.  Näin taiteilijan silmiin sammalen vihreä olisi ollut luontoon vieläkin paremmin sopeutuva.

79

Paras sienipaikkamme oli harvennus hakattu, hakkuuaukea oli niin monta hehtaaria että varmaan oli ostettu hybridi Toyota Avensis tai sitten Mersu.

____________________________________________________________________________________

82

Edellissyksyn sienisaalis 31.8.2010 oli niin mahtava että Teuvokin oikein riemastui. Nyt olimme vajaan viikon etuajassa ja saalis aika lailla heikompi, eli onko sienten kasvu näin tarkkaa.

83

Vuoden 2010 sienisaalis oli tosi mahtava.

___________________________________________________________________________________

 

80

Riko ei paljon sienistä piittaa, palloilla pitäisi vaan aina leikkiä.

81

___________________________________________________________________________________

 

84

Nämä kangassienet keräsin kotikallioltani 17.9. 2010. Kangassieni säilyy sienistä parhaiten pakkasessa kun sen ryöppää kahdessa eri vedessä 5min/kerta. Sen jälkeen lävikössä painelee ylimääräiset vedet pois ja antaa vaikka vielä valua yön yli. Sitten sopiva määrä sieniä  pieniin minikrip pusseihin ja pakastimeen. Sienen maku säilyy hyvin 1-3 vuotta.

 

85

Tämä sieniperhe on kuvattu 22.9.2010. Kuvista päätellen paras sieniaika on vasta syyskuussa.

2 kommenttia:

  1. Hienoja sieniä! Täällä ruotsin puolella sataa liian paljon vettä tänä vuonna. Ei varmaan tulee hyvä sieni sesonki. :/

    VastaaPoista
  2. !bonitas fotos! y mejor cosecha.......un saludo

    VastaaPoista