lauantai 18. elokuuta 2012

Iloa, riemua ja huimia esityksiä Sirkus Finlandiassa

Minulla on ollut kohta 30- vuotta etu osallistua Sirkus Finlandian näytöksiin Porin Kirjurinluodolla. Ensimmäiset vuodet kävin tyttärieni kanssa ja nyt kolme kertaa käyty vanhimman tyttärenpojan Ronin kanssa näytöksissä. Eilen iltaisessa näytöksessä oli jälleen perinteinen sirkustunnelma huipussaan, sää oli mitä parhain vaikka teltassa toisinaan tuntuikin aika kuumalta.

Sirkusesityksiin ja esiintyjiin liittyvät asiatekstit on lainattu Sirkus Finlandian sivuilta syystä ettei tule puhuttua mitään omia juttuja jotka olisi väärin.

“Esiintyviä taiteilijoita on nähty aikojen alusta asti, mutta nykymuotoinen sirkus on vasta reilut 200 vuotta vanha esitysmuoto. Ensimmäinen suomalainen sirkus nähtiin runsas sata vuotta sitten.

Pyöreällä maneesilla varustettu klassinen sirkus on saanut myös rinnalleen teatteria lähentyvän uudemman version, nykysirkuksen. Sirkus Finlandia edustaa kuitenkin vanhempaa perinteistä sirkusta.”

Sirkus Finlandian kantaesitys oli 21.4.1976 Tammisaaressa. Kokemusta siis on jo yli 35 vuotta. Lue lisää Sirkus Finlandian sivulta http://www.sirkusfinlandia.fi/yritys/tanaan/

Sirkushuveja Suomessa jo 210 vuotta! Lue lisää

  

 

16

 


 

2

Enää ei lippuluukulla ole jonoa kun suuri osa kävijöistä ostaa lippunsa verkosta.

3

Ronilla kädessään verkossa ostetut liput jotka tulostettiin kotona valmiiksi.

5

 

6

Vielä tekisi mieli Hot-Dogia.

7

 


 

9

8

 

10 11

 


 

12
14
13

 


 

18
19
20
21


Bonbon klovni

17

 


 

22

23

 


 

28
24
26
27Istuimme Ronin kanssa paikassa josta en itse nähnyt kuin puolet esityksistä, valtavan kokoinen pylväs esti näkyvyyden, ja tämä aivan upea esitys jäi melkein näkemäti. Esiintyjät olisivat voineet tulla keskelle maneesia.
25
Marko Karvo

Maailman suurin taika-alan lehti The Linking Ring kirjoitti artikkelissaan: ”Marko Karvo on kiistatta yksi parhaista varietee-esityksistä koko maailmassa”. Marko Karvon matka Suomen Lapista maailmankuulun LIDO de Paris’in lavalle on kulkenut Sirkus Finlandia kautta. Nyt 23 vuoden tauon jälkeen Sirkus Finlandian maneesilla suomalaista taikuutta maailman huipulta: Marko Karvo ja Vanessa!

 


 

29

Väliajalla teki mieli vähän itsekin pelleillä.

30

Popcornit kuuluu sirkusiltaan.

32

 


 

35
36
38
40

 

 

 

Troupe Stoian

Romaniasta tuleva viisi henkinen ryhmä on ollut yhdessä useamman vuoden.” Venäläinen aisa”- numeroa he ovat esittäneet Euroopan suurimmissa sirkuksissa, mm. Cirque Bouglione, Blackpool ja Circus Martin Hanson. 30-kymppisten taiteilijoiden esityksessä näkyy intohimo oppia uusia ja edelleen vaativampia temppuja.

 

 

37

 

Canonin Power Shot SX 40 HS toimi hämärässä sirkusteltassa tosi hienosti, nopeissa tilanteissa liike ei kuitenkaan pysähdy.

 


 

41 42

Tämän klovni Sebastian oli Ronin mielestä paras, vaan tästäkään esityksestä en nähnyt kuin puolet, tuon pylvään takia.


 

45

 

44

 


 

48
49
50
51
52

The Diorios

Tämä nelihenkinen moottoripyörä-ryhmä on osa suurta Diorios-dynastiaa. Samanlaisia ryhmiä kiertää peräti kuusi ympäri maailmaa. Sirkus Finlandiassa esiintyvät huimapäät ovat olleet yhdessä kolme vuotta kiertäen useissa sirkuksissa ympäri Eurooppaa.
47Tämä Dioriosin esitys oli ohjelman viimeinen ja hyvä olikin koska moottoripyöristä jäi telttaan lievä pakokaasu.

Muuten esitys oli mahtava, todellisia huimapäitä pitää olla pystyäkseen tällaiseen esitykseen.

Vasemmalla ylhäällä pikkukuvassa näkyy kuinka nuori nainen seisoo keskellä ajopalloa ja jätkät survailevat naisen ympärillä.

 

53

 

54

Sirkusväki kiittää ja saa runsaat aplodit, mekin Ronin kanssa kiitämme Sirkusväkeä tuhannesti hienosta esityksestä, ensi vuonna tavataan jälleen.

Taiteessa sirkus maailmaa ja klovneja maalasi jo edesmennyt suomalainen taidemaalari Jarkko Peltonen

Jarkko Peltosen muistokirjoitus Helsingin Sanomissa

55

Isoja rekkoja ja asuntovaunuja tarvitaan tavaroitten ja ihmisten siirtämiseen jälleen uuteen paikkaan.

56

 

57

Porilaisella “kohteliaisuudella” pääsee autoilla tullut väki hiljalleen pois Kirjurinluodolta.

58

Auringon viime säteet hellivät luontoa ja katsojaa kauneudellaan.

59

5 kommenttia:

 1. Nice pictures of the circus.
  Have a nice weekend.
  Greetings Irma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja mukavaa viikonloppua sinulleki! Terveisin Markku

   Poista
 2. Kiitos, upeasta kuva kertomuksesta. Sirkus on aina ihana ja iloinen asia. Hyvää viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitoksista ja mukavaa viikonloppua sinulleki! Terveisin Markku

   Poista
 3. Jaahas, täälläkin on Sirkus Finlandian showsta kuvia. Me kävimme katsastamassa hienon shown jo toukokuussa. Blogikirjoitukseni näyttää olevan päivätty 24.5. Varmasti esitys on kesän aikana parantunut vaan entisestään. Hienoja kuvia, kuten muuallakin blogissasi, täytyypä pistää seurantaan.

  VastaaPoista