perjantai 6. heinäkuuta 2012

Mattojen pesua.

Tätä on odotettu riemulla, toiset taas kauhulla. Itse lukeudun niihin riemukkaisiin maton pesijöihin, olen yrittänyt tehdä mattojen pesusta mahdollisimman helppoa. Matot tampataan, pestään ja kuivatetaan samassa paikassa ilman että niitä pitää kilometritolkulla ajattaa ympäri kylää polkupyörän takahäkillä. Ihan kiva olisi fiilistellä ja muistella vanhoja aikoja kun matot pestiin rannalla ja tuotiin kotiin kuivumaan. Yksin yrittävälle taiteilijalle tämä on täysin mahdotonta siitä pitävät nyky poliiitikot huolen, aina on painettava hommia “niskalimassa”. Heinäkuun aikana olisi pidettävä kesänäyttely kotona, eli siivottava kaikki paikat, ripustettava taulut edustavasti. Maalattava pari tilaustyötä. Osallistuttava pariin julkiseen näyttelyyn. Pestävä kaikki matot, huollettava ja puhdistettava kodin ja ateljeetilojen ulkokatto vakuutusten mukaan. Pidettävä kesälomaa ainakin yksi päivä, ym, ym.

15

   Havun mäntysuopa pesee matot puhtaaksi ja on pitänyt taiteilijan siveltimet puhtaina yli 30 vuotta.

17

Painepesurilla matot puhdistuu muutamassa minuutissa, aluksi mäntysuopaa matoille ja sen jälkeen puhdasta vettä pienellä paineella, ja puhdasta on. Mäntysuopa on aito luonnontuote ja pestäessä näin kotipihassa eikä järven rannalla niin maaperä suodattaa matoista irtoavan lian ettei se pääse vesistöön.

16

Köyhällä taiteilijalla oli aikoinaan varaa vain halpaan Nilfiskin painepesuriin, jonka senkin ostin tarjouksesta.

 

Myynnissä vaimoni kotitalo

os. Laviantie 285. hinta 93.000 €

83,3 m² (3mh+oh+k+rt+ph+s+pannuh+at)

Isolla 2260m2 tontilla 1966 valm siistikuntoinen ok-talo. Talossa kunnan vesi ja viemäri sekä putket laitettu pintaan.

Puolet aurinkoisesta tontista on peltoa jossa kasvaa parhaat siikli perunat ja aivan mahtava maa sipulille ja porkkanalle. Ja tietenkin aurinkoisella pellolla on helppo kasvattaa kasvihuoneessa tomaatit ja kurkut.  Jos intoa ja taitoa riittää niin ruokakaupasta ei tarvitse ostaa kuin maito ja lihatuotteet. 

lisätietoja myyjältä http://www.jokakoti.fi/kohde/9ffb9/wicket:pageMapName/jk-kohde

 

36

 

33

Muutama kuva huoneista jotka puuttuivat kiinteistövälittäjän ilmoituksesta.

34

 

35

1 kommentti:

  1. Parasta matonpesussa on se, kun saa kerätä kuivast, tuoksuvat matot varastoon lattiaan laitto vuoroaan odottamaan

    VastaaPoista