sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Lupiineja

Aikoinaan kun 1980 luvulla kävimme usein Keuruulla näimme siellä pikatienreunassa paljon lupiineja. Ne näyttivät silloin kovin kauniilta ja olivat vielä harvinaisiakin kun niitä ei Noormarkussa silloin vielä kasvanut. Nyt on tilanne täälläkin sellainen että melkein joka paikassa niitä kasvaa aivan riittävästi.

Lupiini eli komealupiini (Lupinus polyphyllus) on hernekasveihin kuuluva monivuotinen kasvi, jonka luontainen levinneisyysalue ulottuu Pohjois-Amerikassa Alaskasta Wyomingiin ja Kaliforniaan. Eurooppaan komealupiini tuotiin 1800-luvulla koriste- ja rehukasviksi. Ruotsissa on kirjattu lupiinin esiintyminen villiintyneenä luonnossa ensi kerran jo vuonna 1870 Skånessa

22

Noormarkussa suuri Lupiinipelto kasvaa teollisuusalueella Rauhalammintien ja Heikkiläntien varrella.

23

 

24

 

26

Heikkiläntie sai nimensä entisen Noormarkun elinkeinoasiamiehen Kauko Heikkilän mukaan.  Heikkiläntie on täynnä pieniä ja suuria teollisuushalleja joissa on monenlaista toimintaa. Kaikkia ei uskalla kuvata koska moniin hallien pihapiireihin on rakennettu asuinrakennus, näin ollen ne kuuluvat yksityisyyden piiriin.

25

 

28

 

19

Vanha Volga, ilmeisesti ajokuntoinenkin kun on niin hyvän näköinen.

18

Postinjakajan ei sovi olla kovin allerginen kun jakaa yrittäjille postia teollisuusalueella.

Heinänuha on eri kasvien siitepölyn aiheuttamaa allergista nuhaa. Heinänuhaa esiintyy pääasiassa keväisin ja kesäisin: lehtipuiden kukinta-aikaan keväällä (leppä, pähkinäpensas ja koivu), heinien kukkiessa kesällä sekä pujon kukkiessa loppukesästä

27

 

29

 

30

Komein ja hoidetuin halli ja liiketila  kuuluu Kumikorjaamo Hannu Takalalle. Rengasala tuottaa ilmeisesti aika hyvin niin kuin koko autoilukin, ainakin Suomen valtio jaksaa autoilijoita rokottaa.

20

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti