sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Tutustuin Ilkka Lammin taidenäyttelyyn 9.4.2005 Lönnströmin taidemuseossa Raumalla.

Aina iltaan menee nämä blogin päivitykset kun päivän katselee mitä uutta kuvattavaa löytäisi, ja kun mitään ei löydy niin sitten pitää hakea vanhoja kuvia kuvatiedostoista. Tänään osui ajankohtaan sopiva tapahtuma kun kollegani  Antti Into Virtasen kanssa käytiin tutustumassa Ilkka Lammin näyttelyyn Raumalla, Lönnströmin taidemuseossa 9.4.2005. Tämäkin on niin kuin olisi eilen tapahtunut, jotenkin tuntuu aika nykyään kuluvan liian nopeasti.

90

Antti tutkii ihaillen Ilkka Lammin sivellintekniikkaa.

92

Antti mietteissään Ilkka Lammin omakuvan edessä.

93

 

98

Ei se Lammiltakaan ihmisen kuvaus aina täydellisesti onnistunut. Esim. kuvan mallin vasen silmä on jäänyt kokonaan vaille viimeistelyä.

 

97

Ilkka Lammi piti ensimmäisen taidenäyttelynsä Porissa Bebop Galleriassa. Minulla oli etu kehystää kaikki hänen maalauksensa tähän näyttelyyn. Oli myös tuuria että ymmärsin kuvata nämä kehystetyt taulut. Tämän maalauksen aihe on Noormarkusta Ahlströmin hevostalleilta. Siinä on kehyksenä Parkanon listatehtaan pianomusta kehyslista.

Parkanon listatehdas oli vielä –90 luvulla Suomen suurimpia kehystehtaita. Parkanon listalla meni niin hyvin että sillä oli varaa pitää oma jakoauto ja kuski palkkalistoillaan. Tämä auto jakoi aina perjantaisin viikolla tilatut listat eri puolille Satakuntaa.

Tämä asiakkaita palveleva toiminta loppui ja pian loppui myös Parkanon lista. Se myytiin ulkopuolisille sijoittajille ja on sen jälkeen vaihtanut aika usein omistajaa.

Syynä tähän oli ulkomaisen listan tuonti Suomeen joka EU:n myötä oikein räjähti. Suomalainen pienteollisuus ei pysty mitenkään kilpailemaan isojen ulkomaisten tehtaiden kanssa.  Suomalaisilla yrittäjillä on maksettavana niin suuret maksut jotka puuttuvat monilta ulkomaisilta firmoilta. Tuskin Kiinalaiset yrittäjät maksavat murto-osaakaan siitä mitä Suomalaiset. Tähän pitäisi jotenkin lainsäädännöllä puututtavan, tai muuten Suomessa on samanlainen tilanne kuin Noormarkussa nykyään. On vain ruokakaupat, apteekki ja terveyskeskus, joilla vielä jotenkin toiminta kannattaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti