lauantai 7. huhtikuuta 2012

Nyt ei pääse varikset enää karkuun. Canon, PowerShot SX40 HS digikamera nappaa linnun jo kaukaa.

Taiteilijalla uusi lelu jolla voi valokuvaus harrastusta laajentaa nyt vaikka lintukuvaukseen. Kamerassa on optiikka 24-840 mm eli periatteessa pitkältäkin saa kuvattua.

82

89

Varis kuvattuna kotitieltä, matkaa ehkä jotain 80-100 m, otin tukea puun kyljestä ja silti kamera väkisinkin liikkui. Käsivaralta kuvaus on yleensä aina epätarkka ja kohdetta muutenkin mahdottoman vaikea löytää.

80

81

77

Joutsenet kuvattuna pikatienreunasta pellolle, tässä ei tukea saanut niin pisintä asentoa optiikasta ei voinut käyttää, matkaa jotain 200 metriä.

78

79

Peipponen kotipihlajassa

83

Macro toimii muuten ihan hienosti ja tarkentaa hyvin mutta minusta siinä on liikaa laajakulmaa. Varsinaisen macro kuvan saa vasta leikkaamalla kohteen pienemmäksi.

84

85

86

Iso kuva laajakulmalla Ricosta ja pienempi kuvattuna zoomi täysillä.

87

Ihan hyvältä kamera tuntuu muuten ja vieläkin parempi jos koko olisi 20% isompi, olen pienikätinen niin minunkin käteeni turhan pieni käsiteltävä.

4 kommenttia:

 1. Hyvältä tuntuu kamerasi. Hyviä kuvia kauempaakin otettuna!

  VastaaPoista
 2. On tuo canon hintaluokaansa nähden kova peli, pieneen kokon mahdutettu mahdottomasti ominaisuuksia. Paljon lisää käyttöä, niin luottamus kameraan kasvaa. Ehkä seuraavaksi pitää hankkia yksijalkainen jalusta, se antaa tukea ja on kelvä kantaa mukana.

  VastaaPoista
 3. Kyllähän se kunnon peli, mikä tahansa asiat paremmin ajaa kun "hepposet" tekeleet.
  Variskin koossa suuremmassa näyttää ihan komialta linnulta. Ei ole onnistunut
  mun kameroilla. Linnuthan on tunnetusti arkoja,joten ei niistä saa hyviä kuvia läheltä kuin kunnon kameralla kaukaa otettuna.Muutkin kuvaotokset onnistuneita.
  Tsemppiä ja hyviä kuvailuhetkiä.

  VastaaPoista
 4. Buena maquina...fantasticas fotos.
  Salud !!

  VastaaPoista