tiistai 3. tammikuuta 2012

Vuoden 2012 ensimmäinen öljyvärimaalaus valmiina - The first painting of the year 2012 is ready

Nyt on hyvä maalausfiilis päällä ja vähän tietenkin kiirekin saada maalattua talvinäyttelyyni riittävästi esiteltävää. Vuoden 2012 ensimmäinen maalaus valmistui yllättävän helposti, luulin tätä vaikeammaksikin aiheeksi. Tosin useampi maalaus on tätä ennen ollut jo työn alla. Nyt on värisilmä ja kontrastit kohdallaan, voi olla että syntyy vielä joku oikein hienokin maalaus vielä ennenkuin on pakko lopettaa ja alan lakkaamaan maalauksia enne niiden kehystämistä.

1511

Aihe on Kankaanpään Vihteljärveltä viime talvelta. Näkymä ei ole täysin luonnonmukainen vaan olen käyttänyt taiteilijan vapauttani siirtämällä esim. taloja lähemmäksi että sain ne maalatua koivujen, lumisten rattaiden ja oikean puolen männyn kanssa samaan kuvaan.

 

1513

 

1512

Kuvat kahdesta välivaiheesta maalauksessa. Alimmaisessa olen alkanut maalaamaan öljyvärillä sävypohjalle jossa on aihe luonnosteltu akryylivärillä. Ennen öljyvärillä aloittamista kankaan pintaan on suihkutettu välivernissa öljyvärin tarttumiseksi kankaalle.

7 kommenttia:

 1. Hienoa - kun työ-into ja fiilis ovat kohdallaan
  olet 'synnyttänyt' mainion 'Talvi-Teoksen'...!
  Lumen varjot ja valot miellyttävät.
  Puiden lumi vaipat kauniisti talvisessa valossa.
  Kaikki kohdallaan.
  Onnittelen...
  Hyvää työ-virettä ja kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle 2012...

  VastaaPoista
 2. Unenomainen maisema ja erittäin kaunis valo...:)

  VastaaPoista
 3. Kaunis, kivat tummat sävyt metsänrajassa.

  VastaaPoista
 4. Mukavaa, kun olet laittanut kuvia maalauksen eri vaiheista. Kaunis valo perinteisessä maalaismaisemassa. Jos tie ei olisi aurattu, voisi siirtyä ajassa hyvin kauas taakse päin.

  VastaaPoista
 5. Löysin tänne Sarpun blogin kautta. Pitääpä jäädä seurailemaan! Todella kauniita maalauksia! Pidän tyylistäsi maalata! :) Ja hauskaa nähdä työn eri vaiheita. Tällaisia olisi kiva näyttää oppilaille koulussa kuviksen tunnilla. Näkisivät paremmin, miten öljyvärimaalauskin koostuu monenlaisesta eri vaiheesta ja kerroksesta. Lisää tällaisia! :)

  VastaaPoista
 6. Brings back memories of when I lived in the state of Maine. I loved landscapes.

  VastaaPoista