sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Uusia talvimaalauksia kuivumassa

Edellisestä blogipäivityksestä on kulunut jo hetken aikaa. Työttömänä en ole kuitenkaan tätä aikaa viettänyt vaan kovalla työllä ( tyhjä rahapussi otsalla ) olen löytänyt jälleen hyvän maalausvireen. Olen miettinyt onko tämä lumeton talvi jotenkin vaikuttanut työskentelyyn kun ei ole tarvinnut tehdä lumitöitä, eikä myöskään ole päässyt kuvailemaan. Ehkä sitä on jäänyt niin paljon enemmän  voimia työskentelyyn. Oli syy mikä hyvänsä niin olen asiaan tyytyväinen. Viime talven lumilta on nyt tosiaan tulossa uusia aiheita joihin olen mielestäni onnistunut maalaamaan sitä kauan kaivattua talven valoa.

 

1505

Tämä aihe on Porin Raatihuoneen edustalta jossa Porin Karhu katselee talvista täysikuuta. Aihe on luonnosteltu akryylivärillä sävypohjalle. Tämän jälkeen työ lakataan välivernissalla ja sen kuivuttua jatketaan öljyvärillä.

1506 

Aihetta on maalattu öljyvärillä, paikkapaikoin valokohdissa käytetään sävypohjaa hyväksi ja sen annetaan kuultaa öljyvärin alta

 

1507

Nyt työ on kertaalleen maalattu kokonaan öljyvärillä ja se saa jäädä kuivumaan kunnes se on täysin kuiva pinnasta sen jälkeen se lakataan jälleen välivernissalla. Tämän jälkeen maalausta jatketaan niin kauan kunnes työ näyttää valmiilta ja siinä on oikeanlainen tunnelma.

3 kommenttia:

 1. My best wishes for a healthy and happy New Year!!!

  VastaaPoista
 2. Upea! Hyvää uutta vuotta teille ja työniloa.

  VastaaPoista
 3. Hieno ja myös nostalginen työ kotikaupungista.
  Hyvää uutta vuotta 2012!
  Toivottaa Porin-flikka

  VastaaPoista