maanantai 2. tammikuuta 2012

Maalaus Noormarkun Myllykoskelta -The painting of Noormarkku's Myllykoski

Tämä aihe on ollut monta vuotta mielessäni työn alla, nyt ajatus kypsyi niin että sain sen maalattua. Vaikka maalaan ammatikseni niin joskus joidenkin aiheiden kanssa tuntee vaan niin suurta epävarmuutta sen onnistumisesta, siksi se saattaa jäädä päähän muhimaan pitkäksi aikaa.

1510

Maalauksen piti periaatteessa olla valmis kun laitoin nimenikin alle. Kun se on tuossa takan kranssilla kuivunut niin huomaan kuinka värit ovat painuneet eli joitain valokohtia on vielä pakko täydentää. Ja pari muutakin “virhettä” on korjattava. Maalaus on kuvattu telineellä keinovalossa, kun se on lopullisesti valmis kuvaan sen ulkona pilvisellä ilmalla joka on maalausten kuvaamiseen parasta.

 

1509

Tämä oli alustava työ, akryylinen sävypohja ja luonnos näkyy paikoittain öljyvärin alta.

6 kommenttia:

 1. Ihana!
  Minä tykkään ensimmäisestä versiosta..ihana hämyinen, sadunomainen tunnelma.

  VastaaPoista
 2. Kaunis talvimaisema tuli mietintäsi tulokseksi.
  Hyvää tauluvuotta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Sulan veden talvinen tunnelma on kosketeltava. Maalaat hienoja talvimaisemia!

  VastaaPoista
 4. Upea työ, hienosti valitut diagonaalilinjat.Koskessa on onnistunut
  tumma väritys, ja sen elävöittävä violetti osuu nappiin.Tuli ihan Westerholmin Kyröskoski mieleen, näin työn juuri äsken Turun taidemuseossa. Pakko mainita, Westerholm oli elävöittänyt jäätä/lunta jugendvihreällä, sinullakin on vähän sama efektiä, tosin eri värillä, tuossa sohjossa, jossa vesi muuttuu jäiseksi rannalle tulln.
  Hyvä että luovuit liianb epäluonnollisesta valosta, jota on alustavassa työssä, lopullisessa valo näyttää tulevan taivaalta.En näe kuvastasi mitä tarkoitat valokohtien täydentämisellä, mutta valokuva ei tietty ole sama kuin oikea teos. Niin kaunis teos, voi kun olisi mukavaa nähdä se oikeasti joskus. Oikein innostuin.

  VastaaPoista
 5. Fascinante paisaje. Me recuerda mucho a algunos recorridos el año pasado.

  VastaaPoista