keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Markkujen taidenäyttely Poriginal Galleriassa päättyi eilen.

Suomalaisen Markkulliton järjestämä taidenäyttely Poriginal Galleriassa päättyi eilen. Tänään hain taulut pois ja oli iloinen yllätys kun viisi taulua oli myyty, kaksi isompaa ja kolme pientä. Kotisivuillani http://www.taidemaalari.net/markut.html on lisää Markku asiaa siitä kiinnostuneille ja sieltä löytyy myös näyttelyssä olleet Markkuaiheiset taulut.

 

1462

On aika jälleen jatkaa elämää täällä blogimaailmassa pienen tauon jälkeen. Tuli niin paljon asioita hoidettavaksi ja ajateltavaksi että oli pakko antaa aikaa vieläkin tärkeimmille asioille. Äitini kuolema huhtikuussa toi paljon asioita  jotka nyt on saatu hoidettua. Kotitalon myynti ja luovutus on pois päiväjärjestyksestä. Puolivuotta äitini kuolemasta sairastui vaimoni isä syöpään ja hänen hautajaisensa oli pari viikkoa sitten. Nämä elämänmuutokset toivat paljon surua elämäämme ja veivät itseltäni energiaa ja luovuutta maalaamiseen jonka parissa taistelen päivittäin. Yritän ottaa maalauspohjan ja aloittaa luonnostelun….. no vielä sekin onnistuu.

1461 

Hetki rakkainten muistolle. Äitini haudattiin keväällä 2011 toukokuun alussa ja vaimoni isä 29.10 Noormarkussa. Kumpaakin Kaikesta Kiittäen ja Kaivaten

Meillä on paljon kotoani tuotuja laatikoita selvitettäväksi kun ei viitsi kaikkea niin vain heittää roskiin. Äitini säästi kaiken mahdollisen ja olen yrittänyt niitä tärkeimpiä käydä lävitse esim. kortteja olen plokannut kymmeniä kiloja ja säästänyt itselle kortit joihin liittyy voimakkaita tunteita ja joitain taiteellisia kortteja pistin talteen. Tässä joitain itseäni kiinnostavia aiheita, ehkä tuovat teillekin mieleen menneen ajan tunnelmia.

 

1459

Tämä peltinen lelu on ehkä niitä ensimmäisiä lelujani –50 luvulta.

1460

Vanhin lastenhoito-opas vuodelta 1945

1456

Tämän kortin ajatus ei vielä auennut, mihinkäs sitä possua oikein vierään?

1446

Ennen vanhaan tähänkin vaadittiin lupa. Olisiko se media maksu nyt kuitenkin paikallaan?

1447

Isän ja Äidin kihlautumisesta onnittelut.

1448

Turkinhoito-ohjeet –50 luvulta oli hyvässä korjussa.

1449

1450

Suklaalevyjen päällyspaperitkin äiti säilytti muistoina.

1451

Tämä on sieltä vanhemmasta päästä kortteja, mummultani. Mummullani oli kanoja ja hain usein meille kananmunia polkupyörällä. Kanankakkaa jouduin myös hakemaan, sitä käytettiin kukkien lannoitukseen.

1452

1457

1453

Vaikka en mikään joulufani olekaan niin näissä korteissa on saatu luotua jotain todella hienoa –50 luvun tunnelmaa. Asialla on ollut taiteilija joka on osannut pelkistää tilanteen ja tunnelman ilman turhia yksityiskohtia .

  1454

Naapuristani paras kaverini lähti merille –60- 70 luvun vaihteessa. Hän lähetti reissultaan meille kotiin paljon kortteja. Tämän kortin autot ovat todella tyylikkäitä. Silloin ei autojen suunnittelussa tarvinnut kiinnittää huomiota ollenkaan kulutukseen vaan moderniin muotoiluun. Toista se on nykyään, sama minkä näköinen “mosse” on kun vain on pieni kulutus.

1455 

Tämä kortti oli nuorena mieleiseni ja ei se nyt vieläkään paha ole !!??

4 kommenttia:

 1. Une très jolie publication...
  J'ai beaucoup souri avec la carte du cochon et du cuisinier...
  Gros bisous

  VastaaPoista
 2. Mukava 'Muistojen-Kavalgaadi'...
  Katselin mielenkiinnolla.
  Tämän lainen pitäsi minunkin saada kasaan...
  Voi jäädä haaveeksi.
  Kuvia kyllä löytyy - hyvinkin vanhoilta ajoilta.
  Nohh... jospa ne säilyisi arkistoissa - ehkä sitten jälkipolvet...!?
  Kaamos-Terveiset Kuusamosta...

  VastaaPoista
 3. Osaottoni läheisten poismenon johdosta... Onneksi on olemassa muistoja, noinkin konkreettisia.


  Markku on hyvä ja komea nimi. Miullakin on sen nimisiä ihan lähipiirissäni.


  Uusia voimia taiteellesi.

  VastaaPoista
 4. Mahtaako tuo kaiken säästäminen olla tyypillistä nimenomaan noille sota-aikana elänelle sukupolville. Samanlaiset plokattavat kortit ja muut jäivät vanhempieni omakotitalosta äidin kuoleman jälkeen keväällä 2007. Liikuttavia muistoja lapsuudestasi ja nuoruudestasi ja jopa ajasta ennen sinua. Suklaalevyjen päällyspapereitten säästäminen kertoo varmaan jotakin noidenkin lahjojen antajasta ja arvosta.

  VastaaPoista