lauantai 6. elokuuta 2011

Tilaustyö - To Order

Viime syksynä sain harvinaisen tilaustyön toteutettavaksi öljyvärimaalauksena. Mallina oli aihe vuodelta 1938, joka oli maalattu vanerille liimatulle kankaalle. Sovimme asiakkaan kanssa mitä hän halusi maalauksesta muutettavan ja mitä jätetään pois. Alkuperäinen kesäinen aihe piti maalata syksyiseksi, muuten sain aika vapaasti toteuttaa omaa luovuuttani.

1283

Kiilapuulle pingotetun pellavakankaan koko 50x95 cm, kehystetyn maalauksen koko 64x110 cm

1282

Maalauksesta on tarkoituksena vielä tehdä alkuperäisen kokoinen digitaalinen pigmenttivedos kankaalle. Olin jo viikolla kuvannut maalauksen kirkkaalla säällä. Näistä kuvista en kuitenkaan pystynyt kaikkia maalauksen sävyjä säätämään kohdalleen. Tänään olikin sopiva harmaa pilvinen ilma joka yleensä on paras maalauksen sävyjen parhaaseen tallentamiseen digitaaliseen muotoon.

1284

Yli kymmenen koevedosta jouduin tulostamaan ennen kuin sain sävyt, kirkkauden ja kontrastin kohdalleen. Nykytekniikka antaa lisäarvoa taiteilijan tilaustöille joista voidaan toteuttaa digitaalivedoksia kankaalle grafiikan tapaan. Alkuperäinen maalaus jää luonnollisesti omalle seinälle, mutta vedoksia on mukava lahjoittaa vaikka omille vanhemmille tai sisaruksille. Pikkutauluja hinnaltaan 45-80 euroa  voi antaa yllätyslahjoina tutuille ystäville.  Työt ovat alkuperäisen näköisiä ja ne on lakattu UV taululakalla siveltimellä neljään kertaan. Lakkakerros on niin vahva että se suojaa työn naarmuilta ja kosteudelta, sitä voi aivan vapaasti pyyhkiä tarvittaessa kostealla liinalla. UV taululakka antaa myös pitkäaikaisen suojan valoa vastaan (120 vuotta ). Taiteilija myös numeroi vedossarjat esim. 1-5 tai 1-30 kuinka paljon hän tai asiakas haluaa vedoksia tehtävän. 

1285

Tulostetut koevedokset hävitän, grafiikassa ne käytetään numeroiden koevedoksiksi jotka ovat jonkin verran aitoja vedoksia edullisimpia.

1286

4 kommenttia:

  1. Hei. Olihan tosi kiva yllätys kun näin, että oli uusi lukija ilmestynyt:). En ole ennen tänne eksynytkään, voin kertoa, nyt kun olen selaillut sivujasi, että on upeita maalauksia ja valokuvia.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen projekti ja mielenkiintoinen selostus siitä. Ja upea taulu kauniine miljöineen.

    VastaaPoista