maanantai 15. elokuuta 2011

Rico ensimmäistä kertaa koirakoulussa - Rico attending puppy courses for the first time

Viime maanantaina Rico oli eka kertaa pentukoulutuksessa Tupalan kentällä. Koulutuksia järjestää Porin Palveluskoirakerho ry http://www.ppkk.net/  Tänä maanantaina koulu jäi väliin kun Rico sai tehoste rokotteen.

1322

1320

On se hyvä ettei koiramaailmassa katsota kokoa vaan kuulemma asentoa, nimittäin minä ainakin Ricon sijassa pelkäisin aika paljon, sen verran isojakin pentuja oli kentällä.

1321

Lainaus Palveluskoirakerhon sivulta

“Kentällä käyminen on hyvä keino sosiaalistaa koiraa, oli se sitten nuori tai vanhempi. Kentällä on tarkoitus pitää hauskaa omistajan (ei toisten koirien) kanssa, koska se on paras tapa motivoida koiraa. Sosiaalistaminen tarkoittaa sitä, että koira sietää lähellään toisia koiria sekä ihmisiä - ei sitä että oma koira pitäisi päästää "haistelemaan" kaikkia muita koiria. Kentällä opetellaan kuinka opetellaan uusia asioita, ja uudet asiat opetellaan kotona, häiriöttömässä ympäristössä.”

1323

1324

5 kommenttia:

 1. Tiedän tuon vaiheen koiranelämästä. Olin itse aikoinaan ensimmäisen yorkkini kanssa palvelukoirien järjestämällä kurssilla,70-luvulla. Meidän koira oli heti hommassa mukana ja selvisimme hyvin vaikka muut olivat "jättiläisiä. Muita meidän koiria en vienyt kouluun vaan homma hoitui kotona hyvin.

  VastaaPoista
 2. Voi että tuo pieni koirakoululainen näyttää olevan ihan intoa piukassa, hyvä jos nahoissaan pysyy. Olis kiva, jos kissoille ja kissanomistajillekin olisi tällaisia vastaavia kouluja, kun kissatkin keksii ja älyää kaikennäköistä, mutta missään ei opeteta opettamaan kissoja.

  VastaaPoista
 3. Voi tota Ricoa on puhtia täynnä,söpö:)

  VastaaPoista
 4. I love to watch dugs at play. What kind is the small one?

  VastaaPoista
 5. Onnittelut Ricolle, suunta on oikea! Mietin tässä yhdenä päivänä Ricon siskon puuhia seuraten, mitä kaikkea papillon on - se on paimen- ja vahtikoira, siitä voi kouluttaa palvelus- tai metsästyskoiran. Ja sitten se on vielä seurakoira, erinomainen seuralainen, muttei mikään sohvalla löhöilijä vaan reipas kaveri kaikissa puuhissa mitä ikinä itse harrastatkin. Haasteita riittää...

  VastaaPoista