tiistai 30. elokuuta 2011

Näyttelykiireen keskellä oli pakko rentoutua sienimetsällä.

Sieniä oli metsässä paljon, nuoria ja vanhoja. Joitain en tunnistanut enkä löytänyt sienikirjoistakaan, tunnistaako ketään näitä?

1359

Nämä molemmat olivat oikein syötävän näköisiä, varsinkin kun madot ja kärpäset tykkäsivät niistä niin eikö ne ole silloin myös ihmisille kelpaavia. En löytänyt sienikirjastani niin jätin ne sitten poimimati.

1360

1362

Näitäkään ei löytynyt sienikirjastani.

1361

Alimmaisen sienen tunnistin Kuusenherkkutatiksi, oli kylläkin niin tosi pieni että jätin vielä kasvamaan.

1363

Ei löytynyt sienisoosin värkkejä tänään.

6 kommenttia:

 1. toiseksi ylimmäisellä sienellä on silmät, nenä ja saa ja pitkät viikset :D muuten en paljon sieniä tunnistakaanm kun en niitä syökään..

  VastaaPoista
 2. Ylin sieni on liian vanha ja pilaantunut, jotta voisi tunnistaa. Seuraava on todennennäköisesti joku hapero, myöskin liian vanha kuvan perusteella tunnistettavaksi. Kolmas on myös iäkkään puoleinen kangasrousku. Neljäs vaikuttaa jalan perusteella lehmäntatilta mutta hattu on oudon mallinen lehmäntatiksi. Herkkutatti on todella herkullisen näköinen - hölmö kun jätit metsään. Nyt sen ovat jo madot syöneet tai joku toinen sienestäjä.

  VastaaPoista
 3. Ei huolta herkkutatti kasvaa tuossa omassa pihassa olen jopa kastellut sitä että kasvaisi nopeammin. t. Markku

  VastaaPoista
 4. Meikä mummeli myös himosienestäjä.Syöntiä silti hillittävä, kihti kun kiusaa.Sienestys ihanaa seikkailua.Naapurit ja ystävät saaliinjakajina, niin pääsee aina uudelleen ja uudelleen seikkailuun.Kamerahan se olisi otettava matkaan,kuten sinullakin. Hyvää syksyä!

  VastaaPoista