maanantai 27. kesäkuuta 2011

Tuntematon perhonen, lintuja ja Rico - Unknown butterfly, birds and Rico

Sain pelastettua Ricolta perhosen joka hetken oltua kädessäni muni pieniä munia. Taisi olla kyseessä jokin yöperhonen. Harmittaa kun ei ole kunnollista Macro objektiivia millä saisi näistä pienistä eliöistä kunnon kuvia.

1103
1104
1108
1105
Aamulla pihaan käveli komea Sepelkyyhky ruokailemaan. Kyyhkyspariskunnalla on ollut monta vuotta pesä läheisessä metsikössä. Aamuisin on mukava kuunnella niiden kovaäänistä kuhertelua
1111
1112
1110

Räkättirastaan uutta sukupolvea.

 

1109

Nuori Mustarastas pyyntiretkellä.

 

1106

Ricon mielipaikka ulkona.

1107 

Mukavinta on tehdä pienet hypyt.

1114

Juokseminen ja telmiminen pallon ja oksien kanssa on kuitenkin lempipuuhani.

1115

 

6 kommenttia:

 1. Ompa söpö Rico koisa,kaunis lintu tuo sepelkyyhky:)

  VastaaPoista
 2. Oho, ompa kumman näköinen ötökkä! Mutta tuo Rico on kyllä suloinen ja mukava lempipaikka mistä seurata ympärilleen.

  VastaaPoista
 3. Ihana pieni Rico!!!
  Meillä myös sepelkyyhkyllä lähistöllä pesä. Poikkeaa usein pihassa...☺

  t. Irmastiina

  VastaaPoista
 4. Tosi valloittavan näköinen otus tuo Rico.

  VastaaPoista
 5. Mahtivatko perhosen munat olla valmiita. Laitoitko kukkapurkiin, jos vaikka olisi jotain syntynyt. Koskaan ei tiedä mitä löytää kun Kainuunsanomissa juttu siitä kun perhosta oli etistty 40vuotta.Kuhmon Vattuvaarasta on löytynyt harvinainen perhonen, idänsiilikäs. Perhosharrastajat ovat etsineet idänsiilikästä Kuhmosta viime aikoina ja juhannuspäivän aamuna työ tuotti tulosta.

  Siilikkään sai haaviinsa Risto Haverinen, perhosharrastaja, joka on omistanut 40 vuotta elämästään lajin etsimiselle. Perhonen löytyi metsän ja suon laidalta, suopursun päältä nököttämästä.

  – Sydän löi kahtasataa, kun tajusin, että sen täytyy olla idänsiilikäs. Vaistonvarainen reaktio oli iskeä haavi sen päälle, mutta otin kännykkäkameralla pari kuvaa ennen sitä. Pelkäsin koko ajan, että se lentää pois, Haverinen kertoo

  Nyt löydetty perhosnaaras on edelleen elossa. Sitä pidetään maastossa harsohäkissä ja tutkijat odottelevat, että se houkuttelisi paikalle koiraan. Lajin elintavoista ei vielä tiedetä paljon ja niitä halutaan selvittää.

  Idänsiilikkäästä on hyvin vähän havaintoja, sillä sen väritys muistuttaa suopursua ja se ilmeisesti lentelee puiden latvaosissa.

  Lue lisää idänsiiliikkäästä ja sen löytäjästä tiistain Kainuun Sanomista!

  VastaaPoista
 6. !que fotos mas bonitas y el perrito GRACIOSISIMO!!!!

  un saludo desde bilbao...........españa

  VastaaPoista