keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

“Taide aarteita” vintillä - “Art treasures” in the attic

Tänään saimme veljeni kanssa kotitalon lopulta siivottua. Romuraudan kerääjä haki kaikki rautaromut joita tulikin ihan lavallinen. Piha on nyt suhteellisen siisti. Veljeni pojat Mikko ja Veikko siivosivat autotallin ja ja imuroivat ulkosaunan ja koko asuinrakennuksen. Talo on nyt sellaisessa esittelykunnossa kun 1960 rakennettu talo voi olla.

Nyt on mahdollisuus pikkuhiljaa palata ammattitöihini joita en ole kohta kolmeen kuukauteen pystynyt kunnolla harjoittamaan. Kotitalon vintiltä löysin äitini tallentaman taidesalkun jossa oli meikäläisen taidekoulun aikaisia harjoitustöitä. Kuvasin niistä joitain kiinnostavampia tänne blogipäivityksiini.

 

1098
Päästessäni Porin piirustuskouluun (myöh.Porin Taidekoulu) opiskelemaan taidetta, meitä opetti mallipiirustuksessa  porilainen taidemaalari Olavi Jalkanen http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/henkilotiedot.asp?id=458
Olavi Jalkanen halusi havainnollistaa muotokuvamallin luonnostelua lyijykynällä. Yläkuvassa minä olin mallina Jalkasen luonnoksessa . Alakuvassa taas minä puolestani piirsin luonnoksen Olavi Jalkasesta.

1099
1100

Taidekoulussa oli syksyllä 1979 alastonmaalauksessa miesmalli, olisin mieluummin maalannut ja piirtänyt naisia ja ehkä siksi aihe piti naamioida “Kaupungin kadunlakaisijaksi”.

1101

Tämä aihe on taas omia haaveitani. Naisaiheiset maalaukset loppuivat jostain kumman syystä 1979 joulukuussa jolloin tapasin tulevan vaimoni taidekoulun pikkujoulujuhlissa. Meidät vihittiin seuraavana kesänä 27.6.1980. Juhannuksen jälkeen taas syödään mansikkakakkua.

1102

Nuoruusmuistoja vuodelta 1980

 


Kuvia Ricon päivästä tänään.

1097
Nuusksss….mikähän tämäkin on ..no jätetään rauhaan.. on vielä niin pieni.
 
1095
Hetkinen, tuosta kun nappaan palan ja juoksen se suussani niin eiköhän joku pian tule perässäni ja ulvo että pois suusta se ja heti.
1096


8 kommenttia:

 1. Ihana kun äitisi on pitänyt tallessa nuo alkuajan töitäsi.
  Voi että ihana koira ja mikä ilme tuo lehti suussa.
  Oikein hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 2. Mahtavia piirroksia.

  Ja suloinen pikku Rico..☺

  Hyvää juhannusta sinulle!

  t. Irmastiina

  ja taas piti nimettömänä kommentoida.

  VastaaPoista
 3. Haave lienee toteutunut kun haave naisen ja hääkuvassa Sirpan kasvoissa on yhtäläisyyttä. Jotenkin ajattelen että sinun pitäisi palata vähän juurillesi maalusten suhteen. Maisemamaalusten lisäkssi, joukoon näitä ihmisiä. Monia ammattejakin ja muuta ihmisten tekemisen meininkiä on jäänyt jo unholaan, veikaan ettei valokuviakaan liika ole siitä mitä ihmiset ovat työkseen tehneet. Maikkarilta on tullut vanhoja syksynsävel nostalgia ohjelmia, oikein yllätti paljonko maailma on muuttunut oman elinajan aikana.

  Teuvo

  VastaaPoista
 4. Mainiota Mittumaaria ja onnea kyyhkyläisille vuosipäivänä!

  VastaaPoista
 5. Hienoja piirustuksia.
  Mainio ilme Ricolla...ehdimpäs haukata:)

  Onnea tulevalle hääpäivälle!

  VastaaPoista
 6. Piirustussalkkusi löytyessä tuntui varmasti jännältä avata se ja katsoa vähän menneisyyttä.
  Ihana kuva Ricosta lehti suussa - vauhdikas!

  Onnittelut hääpäivän johdosta.

  VastaaPoista
 7. Luonnoksesi opettajasta on todella ilmeikäs, voin kuulla hänen tarinoivan leppoisasti jotakin. Jalka silloin tällöin heilahtaa vähäsen ja saa lahkeen ruttuun. Työssä on selvää eloa.

  VastaaPoista
 8. Nice pictures,Markus!! so beautiful!! ant thank you very much for follow us
  http://jaymagallery.blogspot.com/

  Greetings from Spain!!

  María

  VastaaPoista