tiistai 7. kesäkuuta 2011

Ensimmäinen öljyvärimaalaukseni - My first oil painting

Vanhoja taloja siivotessa löytyy yleensä arvokkaita maalauksia, Rembrantteja tai ainakin Picassoja jotka ovat taiteilijan ensi tuotantoa ja monien miljoonien arvoisia. Kotitalon vinttiä siivotessani löysin minäkin vanhan maalauksen, harmi vain että se oli omani. Ihan ensimmäinen jonka olin öljyvärillä kankaalle sutannut, eli arvoa ei ole muuta kuin tunnearvo. Maalauksen kangas oli oikein nupinauloilla pingotettu kiilapuulle ja pohjankin olin itse gessolla pohjustanut. Hyvin oli kestänyt nämä noin 35 vuotta välillä pakkasessa, välillä helteessä. Eikä hiirillekään ollut kelvannut vaan ihan ehjä maalaus.

1006

Maalauksen naisfiguuria en muista onko maalattu kuvasta vai ihan livenä. Sen muistan että nuorena miehenä naiset oli aina mielessä ja monesti myöskin kainalossa, ehkä se vaikutti silloiseen aihevalintaani. Harmi ettei maalauksessa ollut vuosilukua mutta luulen sen ajoittuvan vuosien 1973 ja 1978 välille. Maalauspohjan mitat ovat 46 cmx 74 cm.

4 kommenttia:

  1. Tunnearvoa on varmasti! Minusta tuo sohva tai seslonki, jolla hahmo makaa, on hienosti maalattu, materiaali tulee esille. Ja mallin pyöreät muodot olet saanut myös hyvin kuvattua. Selvästi tulevan ammattimaalarin työtä!

    VastaaPoista
  2. Heti kun saan lottovoiton niin jätän tarjouksen.
    Olet jälkeenpäin "huonompiakin" maalannut.

    Teuvo

    VastaaPoista