sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Terveysruokaa - Health Food

Tämä juttu poikkeaa täysin blogini sisällöstä, mutta on niin mielenkiintoista asiaa että oli pakko kertoa se täällä.

Jouduin käymään terveystarkastuksessa, otettiin verikokeet ja keuhkokuva. Verikokeiden tulokset olivat ihan hyvät ja keuhkotkin puhtaat.  Keuhkokuvissa lääkäri näki rintanikamissa pahaa rappeumaa ja luupiikit, diagnoosina Spondyloosi. Olen selkäsärystä kärsinytkin jo monet vuodet. No aloin etsimään tietoa vaivastani netistä ja johkaannuin pitkästä aikaa Lääkäri Antti Heikkilän sivulle. Siellä tuli luettua monta juttua ja erään jutun kommenteista bongasin mielenkiintoisen tutkimuksen, lainaan sen kokonaisuudessaan.

TÄMÄ TUTKIMUS PITÄISI LAITTAA maamme ruokalautasmallista vastaaville:


Lihavia apinoita
Muutama päivä sitten (19.2.2011) The New York Times -lehdessä oli mielenkiintoinen artikkeli lihavuustutkimuksesta, jossa käytettiin apinoita koe-eläiminä.
Tiesittekö, että apina ei kovin helposti liho jos se saa syödä lajilleen ominaista ruokaa? Koesarjoissa tarvittiin kuitenkin lihavia apinoita. Lihavilla apinoilla on tarkoitus selvittää miksi lihava apina saa diabeteksen. Kun apina sitten on sairastunut diabetekseen, sille annetaan diabeteslääkkeitä ja tehdään erilaisia kokeita ja leikkauksia.


Nyt niitä lihavia apinoita on saatu aikaiseksi. Arvatkaa miten?
Taidatte arvata, joten kerron sen heti: Kun apinoille syötetään amerikkalaisille kuluttajille tyypillistä ruokaa, silloin ne lihovat niin, että mahat viistävät lattiaa, heidän lyllertäessään nelinkontin paikasta toiseen. Traagista tässä jutussa on se, että voimakkain lihotusvaikutus saatiin aikaiseksi erään merkittävän terveysjärjestön ohjeistuksella. Siitä lähemmin tuonnempana.


Apinalle saatiin aikaiseksi vyötärölihavuus näin:
* ensin apina opetettiin sohvaperunan tavoille
* apina sai syödä niin paljon hiilihydraattipitoisia muroja ja keksejä kuin mieli tekee
* välipaloina oli tarjolla pähkinävoilla terästettyjä energiapatukoita (nallekarkeista ja viinikumeista oli pakko luopua sillä ne tarttuivat haitaksi asti apinoiden hampaisiin)
* päivittäin apinat joivat hedelmäsokerilla makeutettua juomaa suunnilleen niin paljon kuin keskiverto amerikkalainen vetää limsaa päivässä (erityisen nopeasti apinoiden paino ja diabetes on lisääntynyt heidän nautittuaan paljon fruktoosia sisältävää makeaa maissisiirappia, HFCS)


Tohtori Anthony G Comuzzie onnistui nopeasti kehittämään lihavia apinoita San Antonion (Texas) tutkimuslaitoksessa. Hän vähensi rasvan saantia ja lisäsi hiilihydraatin saantia vastaamaan suunnilleen Amerikan sydänliiton suosituksia. Ja se sai apinoiden rasvasolut varastointivaiheeseen!
Tohtori Barbara C Hansen Floridan tutkimuslaitoksesta oli tehnyt havainnon, että apinat eivät liho rasvaisia ruokia syömällä, vaan lihomisen aikaansaamiseksi apinoiden on saatava runsaasti hiilihydraatteja. Tohtori Hansenin aikaansaama maailman lihavin rhesus-apina (Fat Albert) söi lähes pelkästään Amerikan sydänliiton suosittelemaa ruokaa!


Eli, kerrataanpa vielä: Jos välttämättä haluat apinana (ja ihmisenä) kehittää paljon epäterveellistä vyötärörasvaa ja saada diabetes, silloin sinun pitää syödä täällä Suomessa niin kuin Suomen sydänliiton esitemateriaaleissa neuvotaan: vähän tyydyttynyttä rasvaa ja paljon hiilihydraatteja. Koska lihavuudesta ei seuraa kuin terveyshaittoja, annan sinulle tutun ohjeen, jolla voit pysyä hoikkana ja terveenä:
Syö päinvastoin kuin Suomen sydänliitto neuvoo

entinen pullahiiri 24.03.2011 14:29

 

818 

Näitäkään eväitä ei Suomen Sydänliitto suosittele, itselläni kuitenkin sisältyy päivittäiseen ruokavaliooni. Ja uusimman verikokeen mukaan kokonaiskolesterooli 4,9 josta hyväkolesterooli 1.11 ja huono 3.05, huonon viitearvo 3.  Eli rasvainen ruoka on terveellistä.
_________________________________________________________________________

Antti Heikkilä kertoo myös miten Suomen ravintosuositukset määräytyvät, lainaan alun tähän ja loppu löytyy linkistä Heikkilän sivulta.
MUUN KUIN IHMISTEN VUOKSI

Olen kirjoitellut jo aikaisemmin ruokasuosituksista tässä maassa. Professorit puhuvat tutkitusta tiedosta, ja kansa uskoo. Eiväthän tuon tason ihmiset voi valehdella. Todellisuudessa kysymys ei ole mistään tieteestä, vaan maassamme noudatetaan täydellisesti ohjeita, jotka tulevat Yhdysvaltojen järjestöistä kuten AHA ja ADA. Niiden etäpäätteitä Suomessa ovat Sydänliitto ja Diabetesliitto, ja niiden ohjeet Suomen kansalle ovat suoria kopioita amerikkalaisten omista säännöistä.


Lue koko kirjoitus täältä: http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=225
___________________________________________________________________________

Lisää faktatietoa:

Iän ikuisesta rasvakeskustelusta sen verran, että mahtaako pääjohtaja Puska tietää, että hänen suosittelemansa linolihappo aiheuttaa väkivaltakäyttäytymistä. Eri maiden väillä erot väkivallan suhteen voivat olla yli 20-kertaisia. Mitä enemmän ”terveellistä” kasviöljyä, sitä enemmän väkivaltaa. Eikö oli syytä takavarikoida rypsiöljyt ja vastaavat öljyt?
www.ncbi.nlm.nih.gov
Sitten ihan hurja juttu. Maitorasvat, siis tuo supermyrkky voi, estää diabetesta! Voi on sana, joka aiheuttaa kouristuksia statiineja rakastavassa lääkärissä.
www.annals.org
Sitten varsinainen pommi: Pääjohtajan niin suuresti suosittelema leipä aiheuttaa sydäninfarktia! Siitä vaan rukiista margariinin kanssa. Se voi jäädäkin sitten viimeiseksi ateriaksi.
www.allergenbureau.net
Miksi emme voisi apinoida välillä vaikka Ranskaa? Siellähän on maailman paras terveydenhoitojärjestelmä. Listassa Ranska on siis ykkönen, Italiakin kakkonen. Suomi on sijalla 31, kiitos viisaiden professoreiden. Jenkit ovat sijalla 37, not bad at all. Ranskan kustannukset ovat matalammat kuin Pohjoismaissa. Siinähän olisi ideaa Valtionvarainministeriöllekin, että mistä etsiä puuttuvat 10 miljardia. Vinkkinä sinne päin, että proffat vedättää ja raskaasti.
www.photius.com74
Itselläni vatsan kohdalle rasvaa väkisinkin on vuosien varrella kertynyt, mutta muuten kunto on kohtalainen.


2 kommenttia:

 1. Luin mielenkiinnolla tämän postauksesi ja vähän samoilla linjoilla meillä mennään. Hiilarit on jätetty poies ja voi,liha, kananmunat ym ovat tulleet kunniaan.

  Tulos: perheemme kokonaispaino on pudonnut 25 kg neljässä viikossa, vatsavaivat ovat kadonneet, oma verensokerini laski seitsemän tietämiltä 4.4, olo on energinen. Ainoat huonot puolet ovat lievä päänsärky, satunnainen makeanhimo ja ruokalaskun nouseminen kolmanneksella.

  VastaaPoista
 2. hola............ya veo que alli los medicos hacen de las suyas.........

  yo, ando medio en regimen..........pues la tripa tambien aflora........pero mi regimen es comer la mitad de verdura y la mitad carne o pescado...

  y me va bien..........ahora solo me faltan los abdominales en el gimnasio.........que este mes me apunto......no por la operacion biquini.......que tenemos el verano en un pis pas......

  sino por verme mejor............ajajjaajjajaja

  un saludo desde bilbao.........

  VastaaPoista