lauantai 16. huhtikuuta 2011

Perhosapaja - Butterfly catch

On tämä kuvien hankkiminen blogi päivityksiin joskus aikalailla tuuri hommaa. Toissapäivänä ajeltiin Teuvon kanssa yli 100km maaseudulla siinä toivossa että saisimme kuvattua paljon erilaisia muuttolintuja. Siikaisissa kuvasimme joutsenia mutta siinä ne muuttolinnut sitten olivatkin. Mutta mitä sitä ei tekisi harrastuksensa eteen joka on taas sopivaa vastapainoa taiteelliselle maalaustyölle. Harrastuksena valokuvaus ja ammattina taidemaalari ovat kuitenkin niin lähellä toisiaan että monesti olen toivonut omaavani myös musiikillisia taipumuksia. Voisin vapaa-ajallani soittaa tai laulaa, eikä aina tarvitsisi miettiä näitä kuvasommitteluun liittyviä asioita.

867
Joutsenia Siikaisissa.

 866

Tänään otin kameran mukaan ulos mennessäni ja ajattelin kuvaavani vaikka kuivia lehtiä jollen muuta löydä. Naapurin piharakennuksen vanhan punaisen suulin vieressä  on yleensä näkynyt ensimmäiset sinivuokot, joita tänäänkin ilokseni löysin. Kurkkasin vielä rakennuksen aurinkoisemmalle puolelle johon paistaa aurinko koko päivän, ja sieltähän löytyi oikein perhosapaja. Ilmassa oli kymmeniä perhosia, jotka välissä laskeutuivat maahan ja sitten taas nousivat hyvinkin korkealle ilmaan.

872
889
871

          Krookukset näyttivät houkuttelevan Nokkosperhosia.

 


Keväällä on perhosillakin kivaa.

 875

 

873
  Isossa kuvassa Neitoperhonen ja oikealla       ylhäällä Herukkaperhonen.

 876
891

 
874

Ensimmäiset löytämäni sinivuokot


 Oikealla olevan kukan nimeä en   tiedä. Onkohan terälehtien tarkoitus houkuttaa vai pelottaa, osaako ketään kertoa kukasta.

879
 890

 

888
Lumikello puskee läpi lumen ja jään.

885
Luonnon omaa kauhua raparperimaalla.

 

882

Ensimmäinen ottamani kuva lentävästä perhosesta.

 

878 877
 

Lokit tänään päivällä Söörmarkussa matoapajalla.

 

868

Västäräkki kuvattuna toissapäivänä Merikarvian Lankoskella

5 kommenttia:

 1. Kauniin keväisen kuvasarjan olet iloksemme kuvannut. kaikki nämä kevään airueet olet löytänyt. Ensimäiset sinivuokot löysin minäkin eilen. ja perhosia paöjon, mutta en kyllä muita nähnyt kuin nokkosperhosia. kiitos kuvistasi, upeita!

  VastaaPoista
 2. Monta kaunista perhosta olet bongannut ja ihania kevään värejä, olisiko kukkanen vähän kuihtunut krookus?

  VastaaPoista
 3. Enjoyed your photographs!

  VastaaPoista
 4. Oikealla lienee Kevätkurjenmiekka.

  VastaaPoista