keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Kolmas kuutamo maalaus - The third painting of moonlight

Tämä kuutamo aihe on viime vuodelta 3.2.2010 kuvausreissulta Porin  Ahlaisissa meren rannalla sijaitsevalla suurilta kallioilta. Lunta oli silloin paljon enemmän kuin tänä vuonna, puissakin oli säilynyt kaikki lokakuusta saakka satanut lumi. Muistan kuinka kallioilla kulkiessa upposin monin paikoin vyötäröön asti lumeen.

Tilanne joka johti tämän aiheen maalaamiseen oli suunnilleen puolen päivän aikaan, aurinko paistoi aiheeseen nähden vasemmalta. Auringonvalo on helppo maalauksessa muuttaa kuun valoksi maalaamalla  maisema hiukan tummemmaksi ja valo vastaamaan  kylmempää kuunvaloa. Nuoruudessani olin hiihdellyt ja kulkenut jalkaisin kuutamoilla  kotiseutuni maalaismaisemissa. Nämä tunnelmalliset hetket ovat painuneet hyvin syvälle mieleeni joista nyt voin palauttaa osan nuoruuteni muistoista ja kuvitella maalatessani minkälainen aito talvinen kuutamotunnelma on.

Maalaus on hiukan tummempi kuin kuvassa jossa maalaustelineeseen kohdistetut valot ovat aika voimakkaat. Olen halunnut tuoda taulun kehysten sävyn myös esille joka ilman voimakasta valoa olisi liian tumma. Maalausta sijoitettaessa kodin seinälle voidaan kohdevaloilla saavuttaa tunnelma joka on katsojien mieleen sopiva.

 

656

8 kommenttia:

 1. Tämäkin on aivan ihastuttava. Kuutamon valo tulee hienosti esille ja nuo lumiset puut ovat hurmaavia.

  VastaaPoista
 2. Hienosti nuo valot ja varjot! Lunta todella paljon.

  VastaaPoista
 3. Hyvä ja salaperäinen tunnelma taulussa. Metsä elää omaa elämäänsä ihmisen silmiltä piilossa, puiden kätköissä voi kuvitella kaikenlaisten pikku vipeltäjien tassuttelua ja supatusta.

  VastaaPoista
 4. Rakastan taidetta mistä ymmärrän mitä se esittää. Todella ihastuttavia töitä, kaikki - landscapes-taulusi ovat hurmaavia. Se on suuri lahja kun osaa ilmentää ympäristöään piirtämällä - tai pitäisikö sanoa että maalaamalla.

  VastaaPoista
 5. Hieno kuutamo maalaus! pidän kovasti.

  VastaaPoista