keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Uusia maalauksia kuivumassa - New Paintings drying

Kolme viikkoa on kohta kulunut edellisestä blogipäivityksestä, joten on jälleen aika palata tänne blogimaailmaan. Oli pakko pitää vähän taukoa että pystyin keskittymään enemmän maalaukseen. Maaliskuussa on perinteinen talvinäyttelyni Porissa johon pitää maalata paljon uusia talvimaalauksia. Onneksi talvi hemmottelee meitä täällä satakunnassakin jälleen. Tänäänkin on lunta tuprutellut ihan sopivasti. Suojan jälkeen puutkin ovat jälleen lumisia ja kun aurinko toivottavasti tulevana perjantaina jälleen näyttäytyy niin on ne maisemat kauniita.

Valmiita maalauksia en ole pystynyt vielä kuvaamaan kun ulkona on satanut ja kuvaan aina maalaukset ulkona jalustan kanssa. Laitoin pari kuvaa valmiista töistä jotka kuivuvat takankranssilla. Takkaa on täytynyt lämmittää joka päivä että on saanut maalauksia nopeammin kuivaksi. Maalaan lasuuritekniikalla jolloin kuivan maalauksen päälle tulee välivernissa jonka jälkeen maalaus jatkuu. Näitä välivernissoja voi samaan maalaukseen tulla hyvinkin monta jolloin maalauksen valmistuminen voi kestää monta kuukautta. Tällaisessa maalauksessa värimaailma, syvyysvaikutelma ja tunnelma on kuitenkin paljon vaikuttavampi kuin maalauksessa joka on maalattu kerralla alusta loppuun. Ainoa huono puoli lasuurimaalauksessa on että taiteilija joutuu saman aiheen maalaamaan monta kertaa, joka väkisinkin vaikuttaa valmiin taulun hintaan. Onneksi on vielä löytynyt ihmisiä jotka osaavat arvostaa näinkin monimutkaisella tekniikalla tehtyjä maalauksia.

 

635

Vuoden ensimmäisen blogipäivityksen kunniaksi maltoin sytyttää vuosia säästämäni lumiukkokynttilän.

634

11 kommenttia:

 1. Minä jo kärsimättömänä odotin, milloin tähän blogiin tulee uusi postaus, mutta nyt tuli! Olisi mukava tulla Poriin näyttelyyn, kun pidän noista lumitauluista kovasti.

  VastaaPoista
 2. Tuo vapaana virtaava joki/puro on sykähdyttävä.
  Malja myös sinun alkaneelle vuodelle ja toivotan paljon luovuutta ja kauniita pensseliin sipaisuja!

  VastaaPoista
 3. Että nämä sinun taulusi ovat minun mieleeni. Kunpa itsekkin joskus osaisin tehdä jotain noin hienoa. Muuten tuli mieleen tuosta Porin näyttelystäsi, että äitini kuului useita vuosia Porin naistaiteilijoihin. Hänellä oli useita näyttelyitäkin heidän kanssaan. Ja sit toinen asia, silloin joskus kun sanoin että olet ollut isosiskoni työkaveri, niin isosisko pitää nykyään myös blogia (villasimme hänetkin blogistaniaan viime kesänä) mun blogista löytyy suosikeista SeijaMarjatan tuumailuja, käys kurkkaamassa tunnetko ;) Maalauksellista vuodenjatkoa :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita taideteoksia.
  Kuva viinipullosta ja lumiukosta on kivan näköinen myös.(tässä yksi hyvän viinin arvostaja)

  Tuonne jokeen, vai onko koski, voisin kuvitella heti koskikaran hyppelemässä :D
  Kiitos Markku taas kauniista kuvista!

  VastaaPoista
 5. Kippis ja hyvää alkanutta vuotta.
  Niin kauniit talvimaisemataulut ja lumihan ei ainakaan lopu kesken tänä talvena.
  Lumiukolla ei ole ainkaan jäitä hatussa, kun noin iloisesti silinteri roihuaa :D.

  VastaaPoista
 6. Ai että on lämmintunelmallinen kuva, siitä käy ilmi helpotuksen huokaus työn valmiiksi saatamisesta, on ollut aika istahtaa ja ihailla kättensä töitä.
  Teuvo

  VastaaPoista
 7. Prosit, Markku! Onnea näyttelylle! Sinulla on niin hienoja tauluja!

  VastaaPoista
 8. Annan vilpittömän tunnustuksen siitä että pidän tauluistasi. On vaikea kuvitella miten noin kauniita kuvia voi kukaan piirtää. Toivotan myös valoisaa kevättalvea ja innoitusta harrastukseen.

  VastaaPoista
 9. Ihania maaalauksia,lumisia maisemia,ihania♥.
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 10. Ovat kyllä todella kauniita. Näitä katsellessa ei palele, vaikka lunta niissä on yhtä paljon kuin tuolla ulkona :)

  VastaaPoista
 11. Paljon kiitoksia kaikille lämminhenkisistä kommenteista. Mukava jatkaa taas blogin päivittelyä kun tietää teidän sitä lukevan, tai pääasiassa katselevan, olen niin laiska pitkiin kirjoituksiin. Paulalle niinkuin kaikille muillekin lupaan toimittaa näyttelykutsun kun sinne saakka ehditään. Paljon on vielä maalattavana ettei vaan aika loppuisi.

  VastaaPoista