perjantai 28. tammikuuta 2011

Maalaus Reposaaren kalasatamasta on valmis - Painting from Reposaari fishing port is ready

Lasuurimaalaus  on erittäin mielenkiintoinen ja haastava maalaustekniikka. Tätäkin aihetta olisi tehnyt mieli vielä jatkaa vaikka kuinka mutta nyt oli pakko lopettaa. Syynä ei ollut kyllästyminen vaan että maalaus olisi sen jälkeen pitänyt hinnoitella normaali hintatasoani paljon korkeammaksi. Tuolla aikaisemmassa päivityksessä kerroin kuluvan useamman viikon taulun kuivumiseen. Näin talviaikaan olen lämmittänyt joka päivä maalaushuoneen takkaa ja laittanut keskeneräiset maalaukset takankranssille kuivumaan. Olen laittanut vielä maalausnesteeseen muutaman tipan sikkatiivia joka nopeuttaa värin kuivumista. Näin värikerros kuivuu ihan muutamassa päivässä ja työtä pääsee jatkamaan.

On se vaikeaa maalauksen esittäminen tietokoneen näytöllä. Tähänkin tauluun olen jo muokannut monta versiota ja aina se on yhtä pliisu. Kuvassa ei  ollenkaan näy värinkerrokset ja värinvahvuus. Pitää varmaankin alkaa valoilla peilaamaan kuvausvaiheessa tuota maalausta että saa kaikki efektit näkyviin.

652

Talvi-ilta Reposaaren kalasatamassa    -öljyvärimaalaus, ulkomitat 54cm x 64cm  hinta 1050 €

8 kommenttia:

 1. Kyllä siitä tuli valtavan hyvä. Olet taitava taikomaan esiin lumessa olevat värisävyt joita valo siihen heijastaa.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuli kaunis, valoisa lopputulos! Aivan ihnana!

  VastaaPoista
 3. Valokuva latistaa, kyllä taulu pitää nähdä livenä, että voi ymärtää sen vaatiman työmäärän. Sivusta tulevalla valolla varmaan sais esiin malauskerrokset, silloin tosin syntyy vaikutelma varjoen kautta ja silloin taulu ei kuitenkaan ole realinen, eli pitää olla useampi kuva. Tällainen kun nyt olet ottanut ja sen lisäksi osasuurenoksia joissa näkyy maalauksen kerrostumat. Niitä voi otta kuvauskulmaa kääntämällä. Työtä lisää ja ehkä macro obtiikan hankinta. Sanoisin että näin on hyvä kun nyt olet tehnyt, kyllä lukijat tietävät ettei todellinen työ ole niin lattea kun kuvassa näyttää, sehän on valokuva taulusta, ei itse maalaus.

  VastaaPoista
 4. Kokemuksesta tiedän - ei ole helppo-homma.
  Pinta-struktuurin esiin saaminen ilman kiiltoja on aika hankalaa.
  Tiki-aikana sitä voi helposti kokeilla. Aikoinaan kuvasin teoksia väri-dialle. Silloin sen tuloksen näki vasta paino-työssä.
  Tässäkin hommassa - kokemus tekee 'mestarin'...!
  Olet onnistunut mielestäni hyvin - 'mestari-ainesta'...!

  VastaaPoista
 5. The frame suits the painting beautifully !

  VastaaPoista
 6. Vilken vacker tavla! Mycket arbete bakom, men slutresultatet är så otroligt fint!
  Niin valtavan kaunis!

  VastaaPoista
 7. Tämä on upea taulu! Hienot talven sävyt.

  VastaaPoista