keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Nuoruusmuistoja -Childhood memories

Nuoruusmuistoja jokusen kuvan kera on osallistuminen Tarinan haasteeseen poikavuosien muistelemisesta. Kuvamuistelo kattaa poikavuosista poikamiesvuosiin.

1. mitä vastasit kysymykseen pienenä, mikä sinusta tulee isona?

556


557
 
Kuvat piirustuksistani ovat
kansakouluajoilta. Tuo ensimmäinen piirustus jossa on myyty tarra antaa näin vanhempana tunteen kuin tämä taiteilijan ammatti olisi jo noinkin nuorena ollut haaveena.


2. mitkä olivat sarjakuvien/ piirrettyjen lemppareita?

Ensimmäinen sarjakuvani oli Kalle Ankka joka oli ruotsinkielinen (suomeksi Aku Ankka ). Isäni oli Nikanderin puutarhassa  töissä jossa puhuttiin ruotsia ja luettiin ruotsalaisia lehtiä. Sieltä saimme näitä Kalle Ankkoja joita en tietenkään osannut lukea vaan katselin ainoastaan kuvat. Siitäkö johtuu kiinnostukseni enemmän kuvaan kuin tekstiin?

3. lempileikkejäsi?

Serkkupojan kanssa käytiin sotaa itse tekemillä puupyssyillä.

 

4. parhaat synttärisi ja miksi?


Synttäreistä ei niin väliä mutta hienoa kun pää säästyi. Naapurissa oli kaksi Berdhantilais koiraa Piia ja Roope.  Roope jostain syystä kiukustui minulle ja otti pääni suuhunsa. Silmään neulottiin tikkejä ylä- ja alaluomeen. Olin tuolloin kymmenvuotias.

558 

5. mistä urheilusta pidit/ harrastit?


Kesäsin hypättiin kavereiden kanssa seivästä kuusesta itse veistetyllä seipäällä. Keihästä heitettiin syksyllä heinäpellolla, keihäskin veistettiin puusta itse. Kuvassa Kai Nikander hyppää seivästä 29.5.1970 kotipihassamme Viikerissä.
562Talvella hypättiin mäkeä. Hyppyrimäetkin jouduttiin rakentamaan itse. Minäkin rakensin yhden mäen serkkupojan kanssa, ja kaksi mäkeä kaveriporukalla. Kuvassa serkkupoika Olavi Uusitalo joka oli ensimmäisiä kavereitani jostain viisivuotiaasta teini-ikään asti, kuva otettu 8.1.1966. Taustalla kaveriporukalla rakennettu hyppyrimäki. Olavi oli minua joitain vuosia nuorempi, hän kuoli vuosi sitten. Muistelen usein niitä vuosia kun saimme Olavin kanssa viettää nuoruuttamme hyvinä kavereina.
563

 

6. ensimmäinen musiikki-idolisi?

Musiikki- idolit löytyy kuvasta.

562

7. paras joululahjasi/ muu lahja jonka olet saanut?


Nuorena sain vanhemmiltani vuosien aikana paljonkin lahjoja. Ja koska olen köyhästä kodista tiedän jokaisen saamani lahjan olevan heille kovan säästämisen tulos ja osaan arvostaa niitä nyt enemmän kuin nuorempana. Lahjana pidän myös taiteellisuuttani koska voin sillä elättää perheeni.

8. mitä olisit halunnut tehdä, jota et ole vielä tehnyt?

Tuntuu kuin kaikki kiinnostava olisi jo tehty, liikaakin. Paljon on tehtyjä asioita joita en olisi halunnut tehdä.

 


Jään odottamaan Teuvon poikavuosien muisteloita. 
Markku

6 kommenttia:

 1. Oi niitä aikoja, hyppyrimäkikin piti tehdä ensin ennen kuin pääsi harrastamaan :)
  Oikeassa ammatissa olet kaikesta päätellen.
  Kivoja kuvamuistoja.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä sinulla on kaunis blogi ja niin kaunista taidetta! Mistäs päin Poria tällainen kauneus löytyy? Pitääpä tulla vierailulle toistekin, kun ilmeisesti samalla paikkakunnallakin asustelemme. Mukavaa päivän jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Kiitosta vaan Helena. Ja tervetuloa useamminkin vierailulle. Ateljeessakin voi poiketa jos haluaa maalaukset nähdä luonnossa. Ateljeeni sijaitsee Noormarkussa, 15km Porista Parkanontietä pohjoiseen.
  Markku

  VastaaPoista
 4. Ihanasti kuvin kerrottu poikavuodet!
  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 5. Hienoa että on vielä tallessa nuo lapsuuden piirustukset, ja tosiaan että selvisit koiran hampaista!

  VastaaPoista
 6. Haaa! Nyt olen saanut tutustua sinuun oiken kunnolla! Mukava "sarjakuva" sinun poikavuosistasi!/Anja

  VastaaPoista