torstai 4. marraskuuta 2010

Maalaus edistyy -Painting is progressing

Sunnuntaina laitoin kuvan uuden maalauksen luonnoksesta.  Aihe on nyt maalattu öljyvärillä ja odottaa kuivumista. Pari muutakin aihetta on työn alla. Kuvia toisen aiheen edistymisestä.

Maalaus odottaa kuivumista jonka jälkeen siihen suihkutetaan välivernissa.Sen jälkeen jatkan maalausta ohuilla kerroksilla. Sitten taas kuivumaan ja välivernissa, jonka jälkeen maalaus jatkuu yksityiskohtien maalaamisella.

537
 
Tämän maalauksen kohdalla on meneillään sama prosessi, eli odotellaan kuivumista ja välivernissauksen jälkeen maalaus jatkuu.
538
Aihe on muutaman vuoden takaa Vihteljärveltä. Muistaakseni joulukuun 16 päivä, iltapäivällä kun aurinko laskee. Pakkasta oli tuolloin yli kaksikymmentä astetta.
540
Luonnos kiilapuulle pingotetulle pellavakankaalle johon maalattu aluksi yksivärinen sävypohja ja sen jälkeen luonnosteltu aihe akryylivärillä
539
.

 

4 kommenttia:

 1. Kauniita tauluja työn alla.
  Ylemmässä tunnelma nuoskalumesta ja alemmassa kipakasta pakkasesta niin kuin kerroitkin.
  Sulavia siveltimen vetoja!

  VastaaPoista
 2. The bottom one is fantastic!! Beautiful work with the light.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat taulut,tuo auringon lasku vetää minua erityisesti puoleensa.

  VastaaPoista
 4. Hyvä Markku, että olet saanut maalautyön pikän tauon jälkeen taas alkuun. Viime talvi ei mennyt haaskuun kohteiden haussa. Kun kuvausretkien kuvat vähän kypsyy koneessa ja varsinkin mielessä, niin tulosta alkaa syntymään. Toivottavasti tämän kesän kuville käy tuonempana samoin, että niistäkin vielä kelvollisi löytyisi. Minäkin olen omaan blogiini löytänyt uusin silmin uusvanhoja kuvia kun nämä viimeaikiset kelit ovat olleet vähän toivottomia.

  Teuvo

  VastaaPoista