perjantai 12. marraskuuta 2010

Durable and beautiful lacquer coating to a canvas painting.

Kestävä ja kaunis lakkapinta canvas tauluun. Syksystä lähtien kun hankin tuon suurkuvatulostimen on suurin murheeni ollut saada kangastulosteeseen kestävä ja kaunis vernissattu pinta. Jostain syystä näihin uudemmantekniikan tulosteisiin ei ole vielä kehitetty pintaan sopivaa taululakkaa. Halpahalleissa ja huonekaluliikkeissä myytävät työt ovat vailla kunnollista pintasuojausta. Haluan omiin töihini kuvaa suojaavan kestävän ja kauniin loppuvernissan. Sellaista ei kuitenkaan ole saatavilla  vaan se piti itse kehitellä. Ja kehittelyssä menikin sitten pari kuukautta. Kunnes tänään kokeilin erästä 20 vuotta vanhaa lakkaa ja lopputulos oli melkein täydellinen.

 

“Oksat  auringon kajossa”  oli ensimmäinen kankaalle vedostamani aihe johon sain lakattua aivan huippuhienon pinnan.
Vaikkakin nämä ovat vain vedoksia alkuperäisestä työstä haluan saada niihin mahdollisimman parhaan ja kestävän loppuvernissauksen.
569 


Yritin tähän saada kuvattua sitä kerrankin onnistunutta pintalakkausta. Mutta näyttää olevan kameralla aikaa vaikeaa saada sitä tallennettua.
 572

Tämän kuvan kohdalla loppuvernissaus taas epäonnistui. Ja lopputulos alakuvassa, ei kun veitsellä kuva pois ja uutta tilalle.
Tuotekehittelyyn on parinkuukauden aikana kulunut jo useampia satasia ja aika vielä siihen päälle.
570
571
Tätä Canvas taulun pintalakkauksen kehittelyä on jatkunut jo niin pitkään, että vaimonikin kohta hermostuu, kun aina vain lakka haisee. Nyt ollaan kohta lähellä läpimurtoa kehittelyn osalta, huomenna se ehkä onnistuu !?

573

Kiitos Teuvo kukasta. Kirjoitit tuolla kommentissasi että meni hyvä taulu haaskuun, kun olisi kelvannut teidän seinälle. Tuon sitten joskus vaikka kunnon työn. Koska yritän pitää töissäni yllä hyvää tasoa niin silloin on parempi heittää epäonnistuneet työt suoraan roskiin.

Käykää muutkin hakemassa kukka Teuvolta, hänellä on pieni juhlapäivä. Kukan saa täältä.

 

3 kommenttia:

 1. Onnea lakka kokeiluihin toivottavasti onnistut. Komeita tauluja sinulla en voi muuta kun ihailla.

  VastaaPoista
 2. Voi Markku, meni hyvä kuva hukkaan kun et kysynyt huolisinko, olisi huonommalakin pinnalla kelvannut meidän seinälle. Olisi se varmaan kestänyt sen parikymmentävuotta mitä tässä vielä elontaivalta on jäljellä.

  Teuvo

  Ps. Käy pomimassa kukka blogistani, kun on pienen juhlan paikka

  VastaaPoista
 3. No voi hyvä tavaton ... kaunis maalaus haaskiin.
  Toivottavasti vaimon pinna vielä kestää kokeiluja.
  Kärsivällisyyttä ja hitusen onnea sekä hyppysellinen yllätystä lakan kehittelyyn!

  VastaaPoista