sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Photo mosaics kollaaseja

520


Jokunen vuosi sitten oli suurta muotia kuvakollaasit joihin tuli 800-1200 valokuvaa. Itsekin innostuin niitä tekemään ja jopa myinkin niitä kehystettynä. Netistä löytyy ohjelmia jolla näitä voi tehdä. Kerätään ensin omia kuvia kansioon noin 3000-5000 mitä enemmän niitä on aina parempi. Ohjelmalle annetaan kuva mitä se lähtee rakentelemaan niistä kansiossa olevista kuvista. Koko homma voi kestää puolen tuntia ja saman homman voi joutua tekemään useammankin kerran ellei ole tyytyväinen ohjelman tekemään ensimmäiseen versioon.

521


Ensimmäinen kuvakollaasi kuvaa ruusupensasta ja alhaalla on siitä osasuurennos. Kuvan koko on 50x70 cm ja kun sitä katsellaan kauempaa on se tarkempi.Läheltä katsellessa erottaa sitten taas yksittäiset pikkukuvat.

13 kommenttia:

 1. Noista kun vielä prässää palapelit, niin menee aika rattoisasti hieman vaikeamman palapelin kanssa;)

  VastaaPoista
 2. Aika jännästi tehty kollaasi, kuvista uusi kuva, varmaan vierähtää muutama tovi.

  VastaaPoista
 3. ooh ! I'm impressed! great art! :))
  Bye**

  VastaaPoista
 4. the first piece looks indeed as if it were moving. impressive, impressive !

  please have a good new week.

  daily athens

  VastaaPoista
 5. No jopas on sähköistä taidetta, nappulan painamiseen ei paljon luovuutta tarvi, siis jos ymmärsin oikein että kone hoitaa koko homman...

  VastaaPoista
 6. Anjalle. Ei tosiaan tarvita luovuutta, sitkeyttä sitäkin enemmän. Ne 5000 kuvaa kansiossa on pienennettävä määrätyn kokoiseksi että ohjelma jaksaa pyöriä. Ja kyllähän myös niiden kuvien aiheen muoto ja väri vaikuttaa kokonaistulokseen. Ohjelmalle annetaan myös jonkin verran erilaisia määritteitä eli ohjeita mitä sen halutaan tekevän. Kannattaa hakea netistä joku ohjelma ja kokeilla se on tosi mielenkiintoista. Aikaa kuluu kuitenkin tosi paljon.
  Markku

  VastaaPoista
 7. Hi interesting works on his blog a whole Artist.

  Thank you for continuing creativity and imagination photos of José Ramón welcome.

  A Cordial Welcome

  VastaaPoista
 8. Upea on Denna kollaasi, ITSE olenkin näistä kovasti innostunut ♥
  Ensimmäisen kommentoijan ajatus kiva, varsinkin mina pitäisin, KUN pidän tehdä palapelejä, tuhannen palan palapeli, Mika Mainio Ajatus.

  VastaaPoista
 9. Heips Markku, onko sulla antaa linkkiä kyseiseen ohjelmaan, haluisin tutkia? Itse olen kerran tehnyt tuollaisen mutta ihan manuaalisesti. Olin kolme kuukautta työttömänä 90-luvulla ja kaksi kuukautta sain tuhrattua siihen kun leikkasin kaikki turhat kymppikuvat sentti kertaa sentti palasiksi ja lajittelin värien mukaan. Paloista kokosin yhden Picasson maalaaman naisen. Oli aika homma mutta aika kului hyvin, toiste en ole hommaan ryhtynyt:)

  VastaaPoista
 10. Henriettalle. Vaihdoin tietokoneen jokunen vuosi sitten ja ohjelma meni siinä mukana. Kysyn kaverilta jolta sain sen edellisenkin linkin, onko se hänellä vielä tallella niin postaan sen sinulle.
  Olisin itsekin tarvinnut sitä ohjelmaa äsken mutten löytänyt sitä koneeltani.

  Terveisin Markku

  VastaaPoista
 11. Henriettalle. Linkki ohjelmaan http://www.andreaplanet.com/andreamosaic/

  VastaaPoista
 12. Very interesting mosaic - reminds me of a Monet.

  VastaaPoista