tiistai 19. lokakuuta 2010

Akvarellimaalaus kankaalle - Watercolor on canvas.

Nykytekniikalla saadaan taiteessakin aikaan ihmeellisiä asioita. Tulostin suurkuvatulostimellani kokeeksi akvarellimaalaukseni kankaalle. Ja lopputulokseen olen varsin tyytyväinen.  Uniikkiteoshan se ei missään tapauksessa ole, vaan lasketaan pikemminkin sisustustaiteeseen. On kuitenkin sitä jotenkin laadukkaampi. Tulostettu parhaalle kankaalle, pingotettu Nukarisen kiilapuille, joita pidetään tällä hetkellä kaikkein laadukkaimpana. Kuvan pinta lakattu useampaan kertaan taululakalla. Väreinä käytetty pigmenttivärejä joille valmistaja lupaa 100 vuoden valonkeston.

524


                                   “Sininen asetelma” Kankaalle tulostettu uusi teos.

526


Teoksen kuva on joitakin vuosia vanha, digikameralla kylläkin jo otettu. Akvarellimaalaus on niitä vaikeimpia aiheita kuvata koska paperia ei tahdo saada valkoiseksi ilman alkuperäisen aiheen muuttumista. Tämänkin kuvan kohdalla paperi oli ikävän likaisen näköistä, enkä halunnut sitä sellaisenaan tuoda esille.

Loin kuvankäsittelyohjelmassa työn sävyihin sopivan vaalean siniharmaan pohjan jolle liitin työn. Sen jälkeen häivytin teoksen läpinäkyvyyttä  useista eri kohdista niin monta kertaa että likaiset kohdat häipyivät  ja vaalean siniharmaa pohja tuli näkyviin. Kuva käsiteltiin sitten mahdollisimman lähelle alkuperäisen teoksen sävyjä ja kontrastia.

Ei tämä nyt mitään suurta taidetta ole, mutta onpahan jonkinlainen vastine ulkomaisille halpatauluille.
Niitä on tuotu suomeen jo monet vuodet ja myydään kaikissa sisustustarvikeliikkeissä ja marketeissa.
Yritän pitää näissä omissa vedoksissa laadun hyvänä ja teokset on numeroitu 30 tai 50 numeron sarjoina.  Eivät näin ollen riitä kiinan vientiin elleivät kopioi kuviani. 

18 kommenttia:

 1. I like the white on white delicate flowers!

  VastaaPoista
 2. Hennon taitavasti tehty/ikuistettu maalaus.

  VastaaPoista
 3. Beautiful! Is it painted on canvas or reproduced on canvas? Gorgeous work.

  VastaaPoista
 4. The painting is printed on canvas Canon 6300 printer

  VastaaPoista
 5. Wow, very beautiful painting! Love it.

  VastaaPoista
 6. Tekniikka on tosiaankin ihmeellistä, ja sen kanssa värkätessä saa varmasti aikaa kulumaan... ja tuloshan on kaunis! Mutta alemmassa kuvassa hehkuu vielä herkästi kesän aurinko, ylemmässä on kylmät värit, vähän talvinen tunnelma.

  VastaaPoista
 7. These fantastic flowers and a thin blue-controlled natural beauty
  Caring touch like love
  Every evening beautiful

  VastaaPoista
 8. Kiitos Anja huomiostasi. Piti oikein käydä katsomassa tuliko taulusta noin kylmänoloinen. Onneksi tänne laittamassani kuvassa on ehkä liikaa sinistä. Kuitenkin alkuperäinen työ on maalattu lämminsävyiselle valkoiselle akvarellipaperille ja taas tuo uusi työ on printattu kylmänvalkoiselle kankaalle. Juhannusruusun sävy on niin äärimmäisen herkkä että näin pienetkin sävyerot pohjassa vaikuttavat siihen onko kukassa nähtävissä kesän lämmin sävy.
  Terveisin Markku

  VastaaPoista
 9. Aivan ihastuttavan herkkiä ja kuulaita töitä. kivaa kun nykytekniikalla voidaan luoda myös täydellistä kauneutta.. mitä vanhan renesanssiajan maalarit olisikaan saanut aikaan.. tai Kallen-Kallela.

  VastaaPoista
 10. There's a beautifull paints around here and i shall have more time to discovery all the precious work you have. Thanks for join my blog followers.
  A big hug.

  VastaaPoista
 11. voi kun olen ihan lääpälläni. paljonkos veloitat, jos annat yhden tuon ylimmän edes kuvana, se on ihku ihana..taidanma ostaa sen kameran.. hiisi soikoon.. mutta mä rakastan ihan sikana tuota ylintä kukkaa. en vain osaa edes kuvankäsittely ohjelmia, sitä varten on kai noi valokuvaajat..

  enkä pääse lukijaksi.. kumma juttu.. voi olla joku linkki päällä kun estää.. halit

  VastaaPoista
 12. Hyvä aikatherine älä nyt hermostu, eivätkä muutkaan lukijani. Täällä blogeissa on näitä kirjautumisongelmia ihan viikottain. Sen on tämän ohjelman vika, eihän me bloginpitäjät haluta estä ketään tulemasta lukijaksi,vaan kaikki otetaan avosylin vastaan.

  Tauluistani on mahdollisuus saada kuvan julisteena. Luodessani uuden verkkokauppasivun on tilauslomake poissa sivustoltani. Jos maltat odottaa niin yritän saada sen sinne viikonlopun aikana. Julisteen hinta postikuluineen on noin 25 € koko 60x 40.
  Markku

  VastaaPoista
 13. Amazing floral watercolors! I love the air and transparency. Very very well done!

  Thank you,
  Irina

  VastaaPoista
 14. great use of lost edges! I love it! I'm glad i found your blog. sorry cannot speak finnish!

  VastaaPoista
 15. thank you for visiting my blog and became friend!!!your work is excellent!!!

  VastaaPoista