tiistai 10. elokuuta 2010

Kesäilta kalarannassa -Summer Evening on the fishing shore

 

 

Aloitin jälleen uuden aiheen maalaamisen. Alhaalla on pieni kuvasarja työn eri vaiheista.

Alussa luonnostelin aiheen hiilikynällä sävypohjalle, joka oli maalattu akryylivärillä. Luonnostelun jälkeen jatkoin maalaamista akryylillä. Sen jälkeen akryyliluonnos sai kuivua. Kuivaan työhön suihkutin välivernissan sprayllä. Se sai hetken kuivahtaa ja sitten jatkoin öljyvärillä.

Öljyvärillä maalasin aiheen melkein valmiiksi. Nyt työ saa kuivua noin viikon ajan minkä jälkeen siihen suihkutetaan jälleen välivernissa. Sen jälkeen jatketaan jälleen maalaamista kunnes jossain vaiheessa tuntuu ettei työ maalaamisesta enää parane.Maalaus saa kuivua pari viikkoa minkä jälkeen siihen suihkutetaan lakka, pinnasta tulee näin tasaisen kaunis ja kestävä.

 

kuva216

kuva211 kuva212 kuva213 kuva214 kuva215 kuva216

 

 

Päivitys edelliseen

Katselin kuivumassa olevaa maalausta päivittäin ja joku siinä vaivasi koko ajan mieltäni. Huomasin sommittelun olevan aika paljon pielessä. Laskevan auringon vasemmalla oleva tumma puu yhdessä veneen kanssa hallitsivat liikaa kuvan keskustaa. Maalasin puun auringon oikealle puolella vähän pienempänä. Sommittelu näyttää nyt paljon tasapainoisemmalta.

Maalaus on kuitenkin vasta puolessavälissä, sitä ei vielä tiedä mitä siitä muutetaan ja maalataanko jotain lisää.

kuva238

 

 

The best cleaning agent

Siveltimien puhdistamiseen ja käsien pesuun olen 30 vuotta käyttänyt Havin mäntysuopaliuosta. Varsinkin kädet kärsivät ja kuivuvat jos niitä puhdistetaan tärpätillä. Mäntysuopaa käyttämällä iho ei kuivu. Kuivatkin siveltimet puhdistuvat mäntysuovalla. Saavat liota viikon nesteessä, joka päivä niitä pitää vähän huljutella tulevat näin täysin puhtaiksi.

Itse laitan maalaamisen jälkeen siveltimet lasi- purkkiin jossa on puolet vettä ja puolet mäntynestettä. Kun aloitan työn pyyhkäisen vain siveltimet puhtaaksi kangasrättiin tai talouspaperiin ja alan maalaamaan.

kuva217

8 kommenttia:

 1. Helt underbar tavla.
  Du målar sådant som jag gärna skulle smycka mitt hem med.
  Ha det gott.

  VastaaPoista
 2. Olá,
  I like yor blog, is beautifull!!!
  Congratulacions from Brasil.
  Thank for visit in my blog.
  Judite

  VastaaPoista
 3. hello. thanks for stopping by my blog. You have beautiful paintings and an informative blog.

  VastaaPoista
 4. Grazie per la tua presenza sul mio blog.Il tuo mi è tanto piaciuto e sono felice di averti conosciuto.Buona giornata deny

  VastaaPoista
 5. Many warm thanks to all of you, you are absolutely wonderful people.

  VastaaPoista
 6. Apua, blogiasi lukiessa alkaa inspiraatio piirtämiseen/maalaamiseen piiitkän tauon jälkeen ilmoittelemaan olemassaolostaan.. Upeita kuvia, kertakaikkiaan mahtavia tauluja ja kivoja vinkkejä! Tänne tulen uudelleenkin:)

  VastaaPoista